Yılın ilk haftasında size 5 günde 3 kg yağ verdiren detoks önerilerimle hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de kısa sürede 3 kilo yağdan da kurtulacaksınız
Sizlerin de bildiği gibi kış hem hastalıkların kol gezdiği hem de bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü bir dönem. Bu dönemde metabolizmamız direkt etkilenir. Yeme davranışımız değişir ve soğuk havada ısınmak için şekerli besinlerden enerjiye ihtiyaç duyarız.
Soğuk kış mevsiminde direncimizi arttıran, gücümüze güç katan 1 hafta süresince evde kolayca hazırlayabileceğiniz detoks kürleri ile hem 3 kg yağ kaybederek zayıflayıp hem de iştahımızı dengeleyebiliriz.
B ve T hücreleri bağışıklık sisteminde savunucu görev yapar. Eğer bu hücreleri dengeli besler ve yaşamasını sağlarsak işte o zaman bağışıklık sistemimiz harekete geçer ve sürekli olarak bizi hastalıklardan korur. Eğer vücut savunma sistemimizi güçlü tutarsak kalp hastalıkları, kanser, yaşa bağlı otoimmün sistem hastalıkları ve solunum yolu enfeksiyonlarından da korunuruz.
Bağışıklık sistemi vücuda giren milyonlarca mikropu tanıyor. Vücut kendisi kimyasallar üreterek savaşıyor ve eğer bir daha aynı mikrop vücuda girerse tanıyıp, hemen onu yok edecek hazırda yani hafızasında bulunan özel salgılanan kimyasalı hücum ettirerek yok olmasını sağlıyor.
Karaciğer detoksifikasyonun merkezidir. Faz 1 ve faz 2 enzimleri, vücuda alınan tüm toksik bileşiklerin bir dizi kimyasal reaksiyondan geçirerek farklı bileşiklere çevrilip, böbreklere oradan da idrar yolu ile atımını sağlar. Detoksifikasyon mekanizmalarının çalışması için, antioksidan içeriği yüksek sebze ve meyvelerle beslenmeliyiz. O zaman karaciğerde bu enzimler aktif hale gelir. Ve vücudun kaldırabileceğinden fazla alınan zararlı maddelere karşı savaş veren bu enzimler sayesinde toksinler hücrelerimize zarar vermeden, vücutan uzaklaştırılır.
7 GÜNDE TAZELENİN
SABAH AÇ KARNINA BAL VE PROPOLİS KÜRÜ: Bal ve arı ürünleri
içerdikleri doğal antioksidanlar sayesinde
toksin atıcı, detoksifike edici ve bağışıklığı
güçlendiricidir. Bu ürünler, 60 ve üzeri
değişik bakteri, rubella virüsü, mantar ve
parazitlere karşı yok edici özellikte olduğundan
doğal ilaç gibi davranan mucizevi
bir besindir. Bal, pH değerinin düşük
olması ve içinde doğal olarak bulunan glikoz
oksidaz enzimi sayesinde bakteriyel
enfeksiyonların oluşmasını önleyici etki
yaratır. Her gün sabah aç karnına 1 tatlı
kaşığı bal ve propolis karışımını 1 su bardağı
ılık su ile tüketin.
ARA ÖĞÜNDE TAZE MEYVE İLE KAVRULMAMIŞ KURUYEMİŞ: Kuruyemişler;
badem, fındık, fıstık çeşitleri,
ceviz, kabak ve ay çekirdeği ilk aklımıza
gelenler. Bu yiyeceklerin en önemli özelliği
prebiyotik etki ile bağırsakları düzenlemeleri
ve içerdikleri sağlıklı yağ asitleri
sayesinde enfeksiyon karşı koruyucu olmalarıdır.
Kuruyemişler vücutta hücresel
savaşçılar olan antikorların sürekli üretilmesinde
önemli görev üstlenirler. Taze
meyvelerden kivi, mandalina, karpuz,
taze incir, portakal, greyfurt, çilek, nar ve
mor erik çeşitlerinde bulunan yüksek C
vitamini ve onlarca farklı çeşitte antioksidan
sayesinde kuruyemişlerle beraber
yendiğinde çok daha etkin bağışıklık sistemi
sağlamanıza yardımcı olur. Her gün
ara öğünlerde 1 avuç kavrulmamış fındık
veya badem veya kabak çekirdeği içi yanına
1 adet kivi veya 2 mandalina veya 1
portakal yemeyi ihmal etmeyin.
GECE YATMADAN ÖNCE TAZE ZENCEFİL: Her gün 1 ceviz büyüklüğünde
taze zencefil kullanın; bağışıklık
sisteminizi güçlendirsin, lenf sisteminizin
temizlenmesine etki ederek, toksinlerin
atılmasına ve ödeminizin azalmasına
yardımcı olsun. Zencefili 1 büyük yeşil
elma ile birlikte katı meyve sıkacağından
geçirerek tüketin.
AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA TARÇINLI SU İÇİN: Formül çok basit.
Her akşam yemek sonrasında 1 su bardağı
sıcak su içine yarım çay kaşığı toz tarçını
iyice çözdürdükten sonra oda sıcaklığında
soğutup için. Düzenli olarak her akşam
yemekten sonra bu basit formülü yaptığınızda
kan şekeri dengelenecek, kolesterol
düşecek ve vücudun toksinlerinden arınması
da hızlanacak. Alternatif tıpta gaz
söktürücü, karın ağrılarını giderici olarak
kullanılan tarçının aslında çok daha fazla
özelliği olduğunu de söylemeliyim.
KAHVALTIDA 1-2 ÇAY KAŞIĞI ARI POLENİ: Arı poleninin insanın sağlıklı
bir yaşam sürdürebilmesi için gerekli tüm
elementleri taşıyan mükemmel bir besin
kaynağı olduğunu belirtmeliyim. Arı poleni
ve bal karışımından yılın her mevsimi
günde 1-2 çay kaşığı süt veya bol su ile
tüketmenizi tavsiye ederim.
YAĞ YAKAN DETOKS DİYETİ
AÇ KARNINA:
1 su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı bal ve propolis karışımını eritin için.
KAHVALTI:
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu veya taze sıkılmış portakal-mandalina karışım suyu
2 yumurtalı omlet
1 çay kaşığı arı poleni
1 avuç içi kadar ceviz içi
Taze dereotu, taze maydanoz, taze nane, kırmızı biber, yeşil biber, salatalık
ARA:
1 avuç içi kadar çiğ fındık yanına 2 adet mandalina
ÖĞLE:
1 tabak zeytinyağlı lahana veya kereviz veya pırasa yemeği
1 kase bulgur pilavı
1 su bardağı ayran
Az zeytinyağlı havuç taze maydanoz salatası
ARA:
1 avuç içi kadar çiğ badem yanına 1 kase nar
AKŞAM:
1 kase tarhana çorbası veya mercimek çorbası
1 avuç içi kadar ceviz içi
Az yağlı, nar ekşili roka domates salatası
Yemeğin ardından 1 su bardağı sıcak suya yarım çay kaşığı tarçını karıştırın ve su ılındıktan sonra hemen için.
YATMADAN ÖNCE:
1 adet yeşil elma ile 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefili katı meyve sıkacağında sıkıp için.