Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Kıbrıs’ta müzik keyfi bambaşka

Türk müziğinin üç önemli temsilcisini Kıbrıs’ta dinleme şansı yakaladım... Atmosferin de etkisiyle sanatçıların performansları da izleyiciyle olan iletişimleri de büyüleyiciydi

Uzun bir aradan sonra bu bayram, müziğin nabzını yavru vatan KKTC'de tutmak istedim. Daha önce canlı performansını izlemediğim Hadise, Ziynet Sali ve Sakiler konserlerine katılma imkanı buldum. Bayram tatilinde, yavru vatan Kıbrıs'ın benzersiz atmosferini yaşarken müzik dolu üç günümü sizlerle paylaşmak istedim. Keşfetmek için büyük bir heyecan içerisindeydim. Concorde Luxury Resort'ta sahne alan bu üç isim de yolculuğumun hakkını veren performanslara imza attılar.



Sakiler için söyleyeceğim tek şey: Onları canlı izlemek, yaptıkları müziğin enerjisini ve coşkusunu iliklerime kadar hissetmek gerçekten inanılmazdı. Konser alanına adım attığımda, atmosferdeki heyecanı ve coşkuyu hemen hissettim. Sakiler, sahneye çıktığında kalabalık muazzamdı. Grup, sevilen şarkılarını tek tek seslendirirken, herkes şarkılara eşlik ediyordu. O an, müziğin birleştirici gücünü bir kez daha fark ettim. Herkesin aynı anda, aynı coşkuyla şarkılara eşlik etmesi gerçekten büyüleyiciydi.



Gazeteciler ile bir araya geldiklerinde grup üyeleri, Kıbrıs'ta konser vermeyi çok sevdiklerini belirterek, "Kıbrıs izleyicisi müziği çok seven bir dinleyici... Keşke otuz günün her günü Kıbrıs'ta sahne alsak," dedi. Haziran ayının başında çıkan cover albümleri için dinlenme kaygılarının olup olmadığı sorusuna ise Sakiler, "Bizim kaygımız yok, aksine heyecanımız var. Cover yaptığımız şarkılar hit olmuş eserler, kendi kumaşımıza uygun şarkıları seçiyoruz ve hepsi izleniyor. Biz aslında izlenmeye de bakmıyoruz, 10 kişi bile izleyip beğenmiş olsa biz mutlu oluyoruz," diyerek cevap verdi.



DENİZ KIZI ZİYNET
Kurban Bayramı'nın ikinci günü ise sanatçı Ziynet Sali tabii ki ben de oradaydım. Repertuvarı benden tam not aldı. Bence Ziynet Sali, sahne performansı ile "Ben albüm değil, sahne kadınıyım" diyor. Geçtiğimiz hafta Amerika'da düzenlenen Türk Günü etkinliğinde sahne aldığını öğrendiğim sanatçı, oradaki hem eğlenceli hem de duygusal anılarını sahneden paylaştı. Türkiye hasreti çeken gurbetçilerle birlikte şarkılarını seslendirdiğini anlatan Sali, Amerika'ya gitmişken yeni şarkısının için sabırsızlanıyorum.



Hadise'ye gelince; onu daha önce de izlemiştim. Profesyonel sahne performansına diyecek söz yok. Dansları zaten dillere destan. Kıyafetleri, belli ki sahneye verdiği önemden kaynaklı, bulunduğu sahnenin içeriğine veya izleyici profiline göre şekilleniyor. Avrupai havası aslında onu daha ileriye de taşıyabilir ama neden kendisini aşıp başka bir seviyeye çıkmıyor, ben bunu anlamış değilim. Kıbrıs izleyicisi anladım ki Hadise'yi çok özümsemiş. O da bu sevginin hakkını sahnede verdi, ne diyeyim. Bir bayram ve Kıbrıs deneyimi böyle sona erdi. Tabii Kıbrıs'ta sahne alan sanatçılar bu kadar değil. Müzik ve sektör Kuzey Kıbrıs'tan pozitif besleniyor. Bu durum iç açıcı.



EŞSİZ BİR MÜZİK YOLCULUĞU
Dünya çapında ünlü DJ ve prodüktör Monolink, Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor... Cullinan Belek'te 14 Ağustos'ta akşamı özel bir konser verecek olan Monolink, elektronik müzik tutkunlarına inanılmaz bir gece yaşatacak. Dünya çapında milyonlarca hayranı olan sanatçı, gitar ve vokalleri elektronik ritimlerle harmanlayarak kendine özgü bir tarz yaratıyor. Canlı performanslarında hem DJ seti yapıp hem de şarkı söyleyen Monolink, duygusal ve melodik şarkılarıyla dinleyicileri büyülüyor. Belek'te gerçekleşecek etkinlik, misafirlere hem müzik hem de görsel bir şölen sunacak. Yıldızların altında Monolink'in büyüleyici ritimlerine kendinizi kaptırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA