Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hakemler denge kurma peşinde

A.Ç: Hasan Doğan rahmetli, bana göre Mahmut Özgener'e çok güzel bir miras bıraktı. Ama hakem performansı açısından Türk futbolunun en kötü sezon yarılarından birini yaşadık. Özgener ve ekibi götürebilir mi, mirası eritiyorlar mı?
E.B: Türkiye'de hakem kararları çok fazla tartışılıyor. 20 kere, al ileri geri, ofsyat var, yok. Dünyada böyle bir yayıncılık olduğunu sanmıyorum. Hakimlerin yıllarca inceleyip karar verdikleri dosyalara bakın; 10 katı malzeme çıkar. Türkiye'de hakimlik ve hakemlikte bir sıkıntı var. Son dönemde Ulusoy federasyonlarında hakemler büyük baskı altındaydı. Şu anda biraz şaşkınlar. Kafalarında denge yapmaya çalışıyorlar. Çok iyi bir takımın hakem hatalarıyla kaybetmeyeceğini düşünüyorum. 15-20 milyon euroya bir santrfor almışsanız, en ucuz yabancınız yılda 2-3 milyon euro kazanırken, bir Anadolu takımına hakem hatasıyla yenilmeyi açıklayamazsınız. İşin ilginç yanı hataların bu pahalılar lehine olması. F.Bahçe ve G.Saray daha şanslı gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA