Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Mustafa Denizli formsuz

A.Ç: Beşiktaş sezona büyük umutlarla girdi. Ama sonunda iddiası tükenmese de inanılmaz prestij kaybetti. Üst sıralardaki hiçbir takımı yenemedi.
H.B: Beşinci hafta bitiyor. Denizli geliyor. Niye? Öyle ya da böyle sağlam bir takımın futbolu beğenilmiyor. Denizli hem beğenilen futbol oynatacak, hem de şampiyon yapacak. Aslında şapkadan tavşan çıkaracak. 90 Dakika'da Hıncal Uluç, "Şapkadan tavşan çıkarmak için içinde tavşan olması gerekir" dedi. Denizli acı gerçeği gördü, şapkada tavşan yok. Ama işin acı yanı şapka da yok.
A.Ç:
Tavşan var. Eğer tavşan takım kalitesiyse.
H.B: Denizli'ye göre şapkanın içinde tavşan yok. "Şampiyonluk bilmeyen ve arzulamayan futbolcuların sıkıntısını çekiyoruz" diyor. Aynı Denizli, futbol yorumcusuyken bu kadrodan böyle şikayet etmiyordu. Geldiğinde kadronun şampiyonluk için yeterli olduğunu söylemişti.
A.Ç:
Hatta fazla bile olduğunu söylemişti.
H.B: Artık şapkanın olmadığından kuşkuluyum.
A.Ç:
Şapkadan kastın ne?
H.B: Denizli'yi formsuz buluyorum. Hangi teknik direktör olsa bu kadar kısa sürede yargıya varılmaz. Ama bize bu haksızlığı yapma imkanını maalesef Denizli verdi. Gelirken etrafındaki takımlara baktı. G.Saray, F.Bahçe dökülüyor. Modern futbola uygun hiçbir hesap kitap yapmadan, başına gelebilecekleri doğru hesaplamadan, "Kesin şampiyon olurum" dedi.
A.Ç:
Denizli'ye haksızlıktan öte zaman zaman saygısızlık sınırlarında eleştiriler yapıyorum. Amacım onu kırmak, üzmek değil. Kendisini sevmesem de, şampiyon olursa hem Beşiktaş hem Denizli adına çok sevinirim. Kadronun şampiyonluk için yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Yıllarını futbola vermiş Denizli'nin kötü hoca olduğunu da düşünmüyorum. Ama futbolda kumar oynayacağın, risk alacağın anlar kısıtlı. Zamanlama çok iyi seçilmeli. En basit örnek: Türkiye'nin hücum gücü en yüksek takımı G.Saray'a karşı çift hücumcuyla çıkıp orta saha direncini az tutuyorsun. Ofans gücü fazla olmayan, son zamanların en koşmayan, savunması en çakılı duran F.Bahçesine böylesine konservatif bir stratejiyle çıkıyorsun. Ya sen işi bilmiyorsun ya da "Ben futbolun mucidiyim" diyerek Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışıyorsun.
H.B: Son derbideki sonuçta şaşılacak, anormal bir şey yok. Beşiktaş G.Saray'ı Ali Sami Yen'de yense zaten özel bir şey yapmış olacaktı. Çünkü üstündeki hiçbir takımı yenememişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA