Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Dikili'de barış güzelliği

Geçtiğimiz hafta sonu yolumuz İzmir'in şirin ilçesi Dikili'ye düştü.
Bir zamanlar, özellikle 12 Eylül darbesi karanlığı sonrasında, demokrasiye açılan yollara katkı veren Dikili'nin efsanevi festival günleri, artık yine aynı efsane başkanın; yani sevgili Osman Özgüven'in öncülüğünde, Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri'ne dönüştü.
Barışa en ihtiyaç duyulan bir dönemde gerçekleşti bu anlamlı gelişme. Dikili Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile beraber kurumsallaştırdığı Dikili Nazım Hikmet Barış Ödülü'nün ilk sahibi ise büyük edebiyatçı, değerli barış insanı Yaşar Kemal oldu.
Değerli Yaşar Kemal rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayınca; önce usta belgeselci, gazeteci, yazar, sevgili Nebil Özgentürk'ün Yaşar Kemal belgeseli eşliğinde, ustaya saygı ve selam gönderildi. Kendisinin sinemacı yazar, hemşehrisi Arif Keskiner aracılığıyla festivale ilettiği sıcak, güzel mektup okundu. Ödülü de Yaşar Kemal adına, Yapı Kredi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çabas aldı.
Dikili'nin çok sevilen başkanı Özgüven 'Nazım Hikmet Barış Ödülü'nün ilkini, Yaşar Kemal'e vermekten onur duyduklarını vurgularken; şair Nazım Hikmet'in yaşayan mücadele arkadaşları, Vedat Türkali, Şahap Bakırsan, İbrahim Balaban, Rasih Nuri İleri, Fevzi Kavuk, Cemal Kıral ve Mustafa Fahri Oktay'dan Dikili'ye iletilen dokunaklı mesajlar, gözleri doldurdu.
Bu arada Dikili'de bir güzellik daha yaşandı. Yeni yapılan Nazım Hikmet Parkı'na, Türkiye'nin en büyük Nazım Hikmet büstü yerleştirildi. Değerli heykeltıraş Sercan Aliağaoğlu tarafından yapılan 147 santimlik büst, sanatseverler tarafından büyük beğeniyle karşılanırken, katılanlar arasında, aşağıdaki isimler vardı:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Mustafa Moroğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eski milletvekilleri Ercan Karakaş, Fikri Sağlar, Yakup Kepenek, Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, Başkanvekilleri Tarık Akan, Kıymet Coşkun ve sanatçı Altan Gördüm... Ayrıca sevgili Ahmet Telli, Namık Kuyumcu, Tuğrul Keskin, Halim Yazıcı şiirleriyle etkinliğe renk katan değerli şairler arasındaydı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA