Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sistem değişebilir

Fenerbahçe Roberto Carlos transferi ile yeni bir kapı açarken, şimdi dört koldan, ceza alanı içinde havadan ve yerden etkili, mücadeleci bir santrforun peşine düştü. İsimleri gazetelerde zaman zaman okuyorsunuz. Trezeguet (Juventus), Cruz (İnter), Makaay (Bayern), Carew (A.Villa) takibe alınan futbolcular. Şunu gördük ki, ilk defa planlı bir şekilde oyuncu aranıyor. Bu transferlerin sonuçlarına göre defansın üçlüye dönmesi de olasılıklar arasında.
Burada iki önemli nokta var. Tuncay ve Alex. Takım kurgusu bu oyuncuların durumlarına göre belirlenecek. Eğer Tuncay kalırsa, dörtlü orta saha ile oynanacak ve Alex ikinci palana geçecek. Çünkü iki forveti destekleyecek orta sahada Alex'in katkısını yine tartışıyor olacağız.
Tuncay kalmazsa, bu kez Alex'in takımı kurulacak. Üçlü defansın önündeki blokta soldaki isim zaten belli; Roberto Carlos. Sağındaki isim için Ali Bilgin veya Mehmet Topuz konusunda ısrarlar artabilir. Yeni iki hücum beki gibi oynayacaklar. Onları destekleyecek iki defansif orta saha (Appiah, Aurelio, Deniz Barış, Selçuk Şahin veya Kemal Aslan), Alex ile birlikte iki forvet. Yani, Kezman veya Semih ile birlikte oynayacak yeni güçlü santrfor.
Bu noktada gelecek ikinci oyuncunun tecrübeli olması, Avrupa kulvarında ilerleme şansını arttıracak faktör. Carlos ile birlikte, Şampiyonlar Ligi sofrasına bolca oturmuş bir oyuncu, takımı da arkalarından yukarıya çekebilir.
Bunlar yazılırken veya konuşulurken kolay da, bu transferleri yapmak elbette çok zor. Hem zaman, hem de para istiyor. Fenerbahçeliler'i de zaten bu noktada umutlu kılan nokta bu. Taraftarın kulübe sağladığı müthiş destek, yönetimi de planlı olmak zorunda bıraktı. Onlar da hedefe oynayacak bir takım kurmanın peşindeler. Bu sefer işi Zico'ya bırakmamaya niyetliler.
Kısacası, seneye hücum oynayan, tempoyu arayan, tribündekileri keyiflendiren ve maç günlerini ayrıcalıklı yapacak bir dönem açılabilir. Planlı transfer girişimleri, alternatifli sistem arayışları güzel gelişmeler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA