Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tuncay'ın takımı

Tuncay'sız F.Bahçe'nin hali Antalya'da ortadaydı. Kaleye bile zorla giden, mücadeleden yoksun, kazanma hırsını kaybetmiş, yürüyenler ve bıkkınlarla dolu bir takımdı.

Tuncay burada farkını ortaya koyuyor. Aynı Ümit gibi. Bu ikili oynadıkları dönemde en çok tepkiyi aldılar. Hata yapıyorlardı. Ama bunun tek nedeni, onlardan başka sorumluluk alıp kendini topa gösteren olmamasıydı. Aslında takım için uğraşıyor, çabalıyor ve elbette hatalar yapıyorlardı. Kendini saklayıp, topla riske girmeyenler hatasız ve yararsız bir şekilde soyunma odasına giderken, bu ikili tartışılır oldu.

Ankara'da Alex yoktu ama Tuncay vardı. İki takım arasındaki farkı, fark etmemek imkansızdı. Ligin en iyi basan takımlarından biri G.Birliği. Rakibe soluk aldırmadan oynamaya çalışıyorlar ve sürekli rahatsız ediyorlar. Böyle bir ekibe karşı ilk yarıda iki korner atışı dışında pozisyon vermediler. Oyunu orta sahada üstün bir şekilde sürdürdüler. Semih ve Deivid geriye koşunca tek blok haline dönme girişimlerinde başarılı oldular ve rakibin fazla olmasına izin vermediler. Koşmak değişmez karakterleri oldu. Tuncay müthiş kaptanlık yapıyor. Boşlukları arkadaşlarına işaret edip, Deivid'i bile kademe almaya çağırıyordu. Maç Zico için de olumlu geçti. Uğur'a fazla katlanmaması, Appiah'ı geç olsa bile sahaya atarak oyuna hükmetmeye hamle etmesi doğru kararlardı. Zico bu maçın dersini nasıl alacak, yine yürüyenlerle koşmaya mı çalışacak? Elbette öyle olacak. Pazar günü Alex'i, Tümer'i yine görürüz. Maç eksiği olan oyuncuların, güven sorunları nedeniyle Fenerbahçe'nin keyif verdiğini söyleyemeyiz. Ama yardımlaşan ve disiplin içinde mücadeleyi bırakmayan, konsantrasyonu yüksek bir takım gördüğümüzü belirtmeliyiz.

Klasik 4-4-2 oynandığında defansif sorun yaşanmayacağı bir kez daha görüldü. Ama Alex'in katıldığı bir onbirin bu dizilişi kullanması mümkün değil. Bu nedenle Semih Kez-man forveti daha çok beklenir. Taraftar protestolarına bozulan Fenerbahçeli futbolcular bu maçı kafalarında tartsınlar. Koşana, formasını terletene ve takımını düşünene kimsenin bir lafı yok. Yenilseler bile...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA