Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Memura hizmet eden memurlar

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, daha sonra Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen Kamu Yönetimi Reformu Yasa Tasarısı'nın içeriğini nisanda basına açıklarken kamudaki hantallığa ilişkin kendi konumundan bir örnek vermiş ve ''Benim şoförümün ve arabamın yıllık maliyeti 18 bin dolar. Oysa 8 bin doları maaş olarak ödeyip 10 bin doları da devlete bıraksak yeni yatırımlara yol açmış oluruz'' demişti..
Dinçer, Anlayış dergisinin ekim sayısındaki söyleşide de, kamuda çalışan şoför, odacı, çaycı gibi genel hizmet personeli oranının yüzde 35 civarında olduğunu, diğer hizmetlerle birlikte bu oranın yaklaşık yüzde 45'e vardığını tekrarlamış. Dinçer, bu 200 bin kişinin halka değil, devlet memuruna hizmet ettiğini vurgulamış.
Acaba AB'ye tam uyumlu olursak, "Memura hizmet eden memurlar" şeklindeki kamu personel yapısı değişecek mi?
Dinçer'e göre sorun sayıda değil, nitelikte. Çünkü, "Hakim ve savcı sayısının çalışanlara oranı, başka ülkelerde yüzde 5-8 iken bizde binde 5 civarında. Buna mukabil bizde şoför, çaycı gibi genel idari hizmetlerdeki hizmetlilerin çalışanlara oranı, yüzde 35 civarında."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA