Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

İyi sandviç, şef lokantalarına fark atar

Sesli dinlemek için tıklayınız.

Bugün canım ne çekiyor?
Kendime şöyle güzel bir sandviç yapmak mı, yoksa sizlere sandviçten söz etmek mi?
İşin içinden çıkamadım...
Aman dikkat!
"Fast food"dan bahsetmiyorum; zaten sektör en tatsız tuzsuz zamanını yaşıyor.
Eve getirttiğim tek bir döner dürüm yok ki, beni üzmüş olmasın!
Geçtim, zincir hamburgercileri...
Butik hamburgercilerde bile onca taklalar atılmasına karşın tatlar vasat, ekmekler ise gitgide küçülüyor.
Ah! Artık tane tane pilav yeme arzusu bile "fast food" artık, şaşırtıcı ama doludizgin bir gidiş.
En güzeli sizin yaptığınız taze sandviç.

***

Süpermarketin önünde "Haşmet ne arıyorsun burada?" diyen bir sesleniş...
Eski bir ahbabım...
Sorusunu dürüstçe cevapladım: "Pandemi sırasında market gezmeye alıştırdılar, hâlâ devam ediyor."
Güldük.
"İşi eve taşıdık, gelecek arkadaşlara minik sandviçler hazırlamayı düşünüyorum, güzel olur" dedi.
Otoparktaki arabalara deniz manzarası muamelesi çeken ünlü kahve zincirinin müdavimleri arasından sıyrılıp markete girdik.
Ama o da ne?
Öylece kaldı tezgâhın önünde arkadaşım.
Sandviç yapılacak ekşi mayalı minicik ekmek çeşitleri 50 lira ile 71 lira arasında.
Bak dedim, ekmek üstü lezzetleri sandviç sayılmamalı, o başka bir şey.
Sandviç denilen şey, o ekmekle, şu ekmekle ama mutlaka "ekmek arası" bir şeydir, bu konuda tutucuyum.

***

Sosyal medya etkilemiyor, diyen yalancıdır.
Lavaşlara (marketlerde satılan bayağı kalın tortilla aslında) doğru ilerledik...
İçi dolu lavaş üçgen sandviçler yapmak geçiyor aklından, çok belli.
Lavaşların miniciği 27 lira, 50 liralık olan var, 75 liralık olan var.
"Teklifim lavaşı senin yapıp arada iş arkadaşların gelinceye kadar dinlendirmek, yapımı kolay ve çok daha leziz."

***

İşe bak!
Bugün yakın gelecekte nasıl besleneceğimizi yazacaktım...
Mesela 2015'ten bu yana gelişmiş ülkelerde yeşillik tüketimi artmış. Roka, kuzukulağı, çeşit çeşit marul ve lahana, kereviz yaprağı, vd.
Salata veya yemeğe katmak için mi?
Hayır! Sandviç arasında kullanmak için...
Bir yüzyıl öncesinin yoksul yemeği sınıf basamaklarını hızla tırmanıyor.
Bitmez bu konu...
Ben gidip dilli kaşarlı, zeytin ezmeli ve sarımsak mayonezli sandviçimi atıştırayım en iyisi.
Oysa sandviç tarifleri de verecektim, yerim yok işte!
Ama unutmayın, bir sandviçin asıl lezzeti ekmeğinden gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA