Geçen gün bir tanıdıkla sohbet ediyoruz...
Konu döndü dolaştı, köy tavuğuna geldi. Arkadaşım, "Köy tavuğu olsa da yesek, ne de lezzetlidir" dedi.
İtiraz ettim: "Ben doğru dürüst beslenmiş ve hijyenik ortamda yetiştirilmiş bir sanayi tavuğunu, köy tavuğuna tercih ederim." Hayretle yüzüme baktı:
"Çünkü köy tavuğu oraya buraya koşturduğu için kaslı olur. Dolayısıyla eti serttir. Ayrıca pislikte eşinir ve solucan dahil, bahçede ne bulduysa yer..."
Bu konuyu aklıma getiren geçen günlerde Ülker Grubu'ndan Ali Ülker'in, "Tarladan gelen her şey organik değildir. Aslına bakılırsa sanayi çoğu zaman töhmet altında kalıyor.
Halbuki sanayide üretilen ürünler bence daha sağlıklıdır.
Miktar ve kullanım önemli..." demesi oldu.
Türkiye'nin de, dünyanın da nüfusu artıyor. Ayrıca hızla kentleşiyoruz. Bunca insan nasıl beslenecek?
Organik ürünler az ve pahalı. Dolayısıyla sanayi tavuklarına, balıklarına, ekmeklerine, reçellerine ihtiyacımız var.
Formül belli: Sanayi hijyenik olarak üretecek...
Devlet de denetleyecek.