Star gazetesi faydalı bir iş yaptı: Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü "Büyük Doğu" dergisinin tıpkıbasımını, cumartesi günleri ilave olarak vermeye başladı.
Gazete ilk olarak, 1943'ten itibaren düzensiz aralıklarla çıkan derginin, 18 Ocak 1946 tarihli 12'nci sayısını yayınladı geçen hafta. (Bakalım bugün hangisini verecek?)
Büyük Doğu, araştırmacılarca İslamcılık bahsinde ele alınır. Ancak yerli İslamcılığın içinde daima değişen miktarlarda Türk milliyetçiliğinin bulunduğunu unutmayalım. Dün vardı, bugün de var.
12'nci sayının kapak konusu ilginçti: "Bugün kılıkta bile bir kök ve şahsiyet sahibi değiliz" diyen dergi... Farklı giyim tarzlarından kadın fotoğrafları üzerine, "onaylayan" ya da "reddeden" kısa sloganlar eklemişti. Eteği dizinin biraz yukarısında olan kadının üstüne "Asla!!!" yazılmıştı. Siyah giysisi (çarşaf?) içinde sadece yüzü gözüken kadının altında "Değil" ibaresi vardı.
Saçını az da olsa gösteren bir türban takmış olan diğer kadın ise dizinin "hemen altında" bir etek giymişti. Ona "Belki bu!" denmişti.
Burada 'diz'in bir sınır oluşturduğunu görüyoruz. Necip Fazıl'ın o tarihteki yaklaşımının, günümüz İslamcılarına kıyasla daha müsamahakâr olduğu söylenebilir. Çünkü şimdiki İslamcılar, göründü-görünmedi şeklinde, çok daha net ve katı bir kriter kullanıyor.
Öte yandan Büyük Doğu'nun kapağı, Türkiye'deki bütün siyasi ideolojilerle aynı tavrı paylaşıyor: Kendi yaşam biçimini savunmaktan daha fazla, başkasının yaşam biçimine müdahale çabası...