Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Hindistancevizi dayatması

BİRÇOK kişiyle konuştum. Yakınan, kızan sürüyle: Tatlıcıların, pastanelerin, lokantacıların olur olmaz Hindistancevizi ekmesinden gına geldi.
Muhallebi istiyorsun; üstünde Hindistancevizi... Baklava ısmarlıyorsun; basmışlar Hindistancevizini... Onları da geçtik, adamlar aşureye dahi Hindistancevizi serpmemiş mi? Yuh artık!
Akılları sıra ürünü daha " şık ", daha " lezzetli " hale getirecekler. Halbuki tatlıların içine ediyorlar.
Çünkü Hindistancevizi baskın, ağırlıklı bir tada, kokuya sahip.
Seveni var, sevmeyeni çok... " İster misiniz " diye sorulması gerekir.
Son 5 yılın olayı bu... Sanırım kaynağı, taşra kökenli yemek erbabının "İstanbul görgüsüzlüğü ". Yani memleketinde yapmadığı bir şeyi, "Burada böylesi gider " diyerek uydurması...
Ama 60 yıllık Saray Muhallebicisi'nde bile Hindistancevizi dayatmasını görünce, anladım ki " lümpen modası " onları da ele geçirmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA