BİRÇOK kişiyle konuştum. Yakınan, kızan sürüyle: Tatlıcıların, pastanelerin, lokantacıların olur olmaz Hindistancevizi ekmesinden gına geldi.
Muhallebi istiyorsun; üstünde Hindistancevizi... Baklava ısmarlıyorsun; basmışlar Hindistancevizini... Onları da geçtik, adamlar aşureye dahi Hindistancevizi serpmemiş mi? Yuh artık!
Akılları sıra ürünü daha " şık ", daha " lezzetli " hale getirecekler. Halbuki tatlıların içine ediyorlar.
Çünkü Hindistancevizi baskın, ağırlıklı bir tada, kokuya sahip.
Seveni var, sevmeyeni çok... " İster misiniz " diye sorulması gerekir.
Son 5 yılın olayı bu... Sanırım kaynağı, taşra kökenli yemek erbabının "İstanbul görgüsüzlüğü ". Yani memleketinde yapmadığı bir şeyi, "Burada böylesi gider " diyerek uydurması...
Ama 60 yıllık Saray Muhallebicisi'nde bile Hindistancevizi dayatmasını görünce, anladım ki " lümpen modası " onları da ele geçirmiş.