Japonya'da daha önce yapılan bir araştırma, yeşil çay veya kahve tüketiminin inme ya da kalp krizi geçirenlerin ölüm riskini azalttığını göstermişti. Osaka Üniversitesi'nde halk sağlığı profesörü olan Hisroyasu İso ve ekibi tarafından sonuçları açıklanan araştırmada aynı olumlu etkinin hiç hasta olmayanlarda da görüldüğünü ortaya koydu. Yaşları 46 ile 76 arasında değişen 46 binden fazla katılımcının 32 yıllık verileri analiz edilerek yapılan çalışmada katılımcılar, inme geçirenler, kalp krizi geçirenler ve ikisini de geçirmeyenler şeklinde üç gruba ayrıldı. İnme geçirenlerin bulunduğu grupta, günde en az 7 fincan yeşil çay tüketen kişilerin, nadiren tüketenlere göre ölüm riskinin yüzde 62 oranında az olduğu ortaya çıktı. Bulgular, ikinci grupta günde bir fincan kahve içenlerin, düzenli şekilde kahve içmeyenlere kıyasla ölüm riskinin yüzde 22 daha düşük olduğunu gösterdi. Haftada bir veya daha fazla bardak kahve ile düzenli yeşil çay tüketen ve iki hastalığı da geçirmeyen kişilerin ölüm riskinin de yüzde 14 daha az olduğu tespit edildi.