Muğla'nın denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleriyle ünlü Ula İlçesinin "sakin kent" Akyaka Mahallesi, çadırda tatil geçirmek isteyenlerin gözdesi haline geldi.
Aylardır Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında yaşadıkları Ankara, İstanbul ve İzmir gibi Büyükşehirlerden dışarı çıkamayan vatandaşlar, seyahat yasağının kalmasının ardından çadır kamp alanlarında yoğunluğa neden oldular.
ÇADIR KAMPLARA YOĞUN İLGİ…
Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında yaz sezonunu henüz açmayan Muğla'nın turistik merkezlerindeki lüks otellerde tatil yapma imkanı bulamayan tatilciler, Muğla'nın Ula, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde çam ormanlarındaki kamp alanlarında ucuz tatili tercih ediyor.
Tatilciler, dev çam ağaçlarının gölgesine kurdukları çadır ve karavanlarda tatillerini geçiriyor. Özellikle daha serin bir ortamı tercih ederek çadır kamp alanlarına Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilciler dikkat çekiyor. Bazılarının tatili aylarca sürebiliyor.
Muğla'nın farklı ilçelerinde bulunan 11'i milli park alanı olmak üzere toplam 74 mesire yeri ile 2 kent ormanı çadırda tatil yapmak isteyen tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.
Bu alanlardan 4'ünde görevliler gözetiminde çadır ve karavan turizmine izin veriliyor. Tatilciler tarafından en fazla ilgiyi Akyaka'daki orman, Fethiye'deki Günlüklü ve Marmaris'teki Çubucak ile İnbükü çadır kamp alanları görüyor.
SAKİN KENT"İN KAMP ALANI…
Gökova Körfezi'nin kıyısında bulunan denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleriyle ünlü "sakin kent" Akyaka Mahallesi, çadırda tatil yapanların en fazla rağbet gösterdiği yer olarak öne çıkıyor.
Uzun yıllar tatil için Akyaka'yı tercih eden bir çok kişi burada yeni dostluklar kurarken sevinç ve üzüntülerine ortak oluyor, yaşadıkları yörelere özgü yemek çeşitlerini çadır komşularıyla paylaşıyor.
Sabahın ilk ışıklarıyla Gökova Körfezi'nin serin sularına girerek güne başlayan kamp sakinleri, Akyaka'nın köylerinde yetiştirilen organik ürünlerden oluşan kahvaltılarını, çam ağaçlarının yaydığı bol oksijen eşliğinde yapma fırsatı buluyor.
Çadır kamp alanının 600 dönüm arazi üzerinde bulunuyor. 300 çadırın kurulduğu alandaki taş evlerin de restore edilerek ziyaretçilere hizmet vermeye başladı.
ÇADIRLAR ARASINDA SOSYAL MESAFE…
Akyaka'daki çadır kamp alanı Muğla'ya Hizmet Vakfı tarafından işletiliyor. Bölgeye gelen ziyaretçilerin sakin ve huzurlu bir ortamda tatil yapmalarını sağlamak için giriş ve çıkışlar görevliler tarafından kayıt altına alınıyor.
Kamp alanlarına kurulacak çadırlar arasında en az 2 metre "Sosyal Mesafe" olmasına dikkat ediliyor. Aynı aileden çok sayıda kişinin olduğu çadırlarda ise bu kurala dikkat edilmediği gözlendi.
"EŞSİZ BİR MANZARADA KAMP YAPIYORUZ"
Akyaka'daki orman kampına kurdukları çadırlarda tatil yapan vatandaşlar aylardır alınan tedbirler nedeniyle dışarı çıkamadıklarına işaret ederek, "Akyaka'da eşsiz bir manzarada kamp yapıyoruz. Burada çok güzel komşuluk ilişkileri kuruyoruz. Tabiatı ve doğal güzellikleriyle Akyaka bulunmaz bir cennet. Çocuklarımız artık şehirde bir sokak kültürü göremiyorlar. Oyun oynayamıyorlar. Burada hür şekilde bunu yaşayabiliyorlar.
Çocuklarımızla burada taş boyuyor, gece saatlerine kadar sokaklarda oyun oynuyoruz. Komşularımızla hep birlikte oturup yemek yiyoruz. Bu paylaşımı çocuklarımız da görüyorlar. Özellikle İstanbul ve Ankara'da yaşayanlara tavsiyemiz; Mutlaka buraya gelsinler ve buranın bol oksijeni alsınlar. Kamp alanında sezonluk tatilciler için yapılan düzenlemeler için de çok memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."