1. Falezler
Her yıl doğal ve tarihi güzellikleriyle milyonlarca ziyaretçi toplayan Antalya'da falezlerin seyrine doyum olmaz. İster Lara sahilinde ister Kaleiçi'nde olun fark etmez. Dik kayalıklardan dökülen sular milyonlarca damlacığı savurarak denize düşer. Düşerken de izleyenlere keyif dağıtırlar. Yazın en sıcak günleri bile yaşansa serinliği duyumsarsınız.
2. Manavgat Şelalesi
Manavgat ilçesindeki şelale, 2 - 10 metrelik merdiven biçimindeki falezlerin üzerinden çağlıyor. Ormanlar arasında kıvrıla kıvrıla akan Manavgat Çayı'nı besleyen kaynaklar, karstik yapıdaki yeraltı mağaralarından fışkırıp duman ve köpük halinde ırmağa karışıyor. Şelalenin kıyısında restoran, kır kahvesi ve piknik alanlarının bulunduğu yemyeşil bir yarımada bulunuyor.
3. Kurşunlu Şelalesi
Antalya'nın en güzel şelalelerinden biri olan Kurşunlu'ya, Antalya - Isparta karayolunun 24. kilometresinden sola dönülüp levhaları takip ederek ulaşılıyor. Yaklaşık 18 metre yükseklikten dökülen şelale, çavlanlarla küçük göletleri birbirine bağlıyor. 1986 yılında park haline getirilerek ziyarete açılan şelale, derin bir kanyonun içinde bulunuyor.
4. Damlataş Mağarası
Bir zamanlar Selçuklu tersanesi olarak kullanılan Alanya Kalesi'nin yakınlarında bir doğa hazinesi var: Damlataş Mağarası. Bal renkli sarkıt ve dikitleriyle ilgi çeken mağara, yaz-kış değişmeyen 20 - 23 derecelik sabit bir ısıya sahip. Çeşitli kimyasal gazlar ile radyoaktif dalgalar yayan mağaranın astım ve romatizma hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Mağaranın gizemli dehlizlerinde gezindikten sonra Alanya'nın ünlü plajlarında deniz ve güneş banyosu yapabilirsiniz.
5. Düden Şelalesi
Antalya şehir merkezinin 12 kilometre kuzeyinde bulunan şelale, adını akarsu tabanındaki su yutan deliklere verilen düdenden almış. Kaynağından çıktıktan sonra, yeraltı çukurlarında iki kez kaybolup yeniden yüzeye çıkan şelale suyu, Düdenbaşı'ndaki 20 metrelik sarp bir kaya duvarından dökülerek şelaleyi oluşturuyor. Şelalenin gizlendiği çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alan ise ferah bir gezi parkı.
6. Olimpos
Antalya'ya bağlı Çıralı'nın kapı komşusu Olimpos, deniz taşlı kumsalı ve cam gibi deniziyle muhteşem bir Akdeniz plajı. Portakal ve mandalina bahçelerinin kıyısında uzanan kumsal, caretta caretta deniz kaplumbağalarının da yaşam alanı. Mavi yolculuk teknelerinin önemli duraklarından biri olan Olimpos'ta Likya Uygarlığı'na ait kalıntılar da var.
7. Karain Mağarası
Termessos Milli Parkı içerisinde yer alan mağara, Korkuteli'ne bağlı Yağca Köyü yakınlarında. Güllük Dağı'nın Akdeniz'e bakan yamacında dar bir giriş ve geçitlerle bağlı üç ana galeriden oluşuyor. Kademeli olarak derinleşerek birbirini izleyen diğer dehlizler ise sarkıt ve dikitlerle süslü. Mağaranın bir milyon yaşında olduğu ve Paleolitik Çağ'dan Demir Çağı'na kadar kullanıldığı söyleniyor.
Kaçırmayın
? Köprülü Kanyon'da tarihi Roma köprülerinin altından süzülerek rafting yapmak.
? Antalya şehir merkezinden patlıcan, karpuz, domates gibi meyve ve sebzelerden yapılan ilginç reçellerden almak.
? Kaş'ta tüplü dalış yaparak renkli su altı yaşamına tanıklık etmek.
? Cip safari turlarıyla Kalkan yaylalarındaki Yörük çadırlarını ziyaret etmek.
? UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan Likya başkenti Xhantos'u gezmek.
Detaylı bilgi için tıklayınız.