Sade Ege Mutfağı / Bitez
Her gün menüsü değişen, ismi gibi sade bir mekan. Yazın terası, kışın da iç salonu ayrı bir havaya sahip. Dekorasyondaki zarafet, menünün üzerine iliştirilen taze begonvil çiçekleri dikkat çekiyor. Denize sıfır mekanın manzarasını ise anlatmaya gerek yok. Gelelim tatlara:
Ekşili balkabağı mezesi damaklarda müthiş bir tezat uyandırıyor.
Mayonezli hardallı balık salatası; hem mayonezin el yapımı olması hem de hardalın aromasının diğer tatları bastırmaması ile salatanın lezzetine lezzet katıyor.
Balıkçı yahnisi trança yemeği içinde kabuklu midye, karides ve trança olan bol soslu muhteşem bir yahni.
Limonlu ve tahinli sufle denemeye değer. İki suflede de aroma değil bizzat tahin ve limonun tadı alınıyor.
Arka Pizzeria / Merkez
Bodrum'un çarşı içindeki şirin bir ara sokağında bulunan Arka Pizzeria bir İtalyan lokantası. Burada iki İtalyan klasiği makarna ve pizzayı tattık. Deniz mahsullü tagliatellenin hem sosu hem de makarnası birbirini tamamlıyor. Üzeri bol parmesanla kaplı içinde kalamar, karides, midye ve küçük somon parçaları ile tam bir frutti di mare tagliatelle idi. Pizzaya gelince de Quattro Formaggi bir İtalyan pizzasına yaraşır büyük, ince ve bol malzemeli... Üç peynirin de tadını ayrı ayrı hissediyordunuz. Üstü bol rokalı ve parmesanlı. Bir de üzerine acılı zeytinyağı gezdirdiğinizde son vuruşu yapmış oluyorsunuz.
Maride Cafe / Konacık
Pazar hariç her gün açık olan Maride Cafe özellikle cheesecakeleri ile ünlenmiş. Bol yeşilli bahçesi ile oldukça büyük ve rahat bir mekan. İçerideki tatlı dolabı mekana girer girmez fark ediliyor. Boy boy, renk renk ekleri, cheesecakeleri ve browniesi oldukça lezzetli olan mekan sade tatlılardan ibaret değil tabii ki. Geniş bir menüye sahip olan mekanda ana yemekler, aperatifler ve kahvaltı da var. Bu arada her damağa hitap eden üçüncü nesil kahvelerde de oldukça iddialılar. Maride Cafe'nin ev yapımı reçellerden çevreci deterjanlara, diş fırçalarından kremlere kadar farklı farklı detayları bulabileceğiniz bir köşesi de var.
Midyeci Şehmus'un Yeri / Gündoğan
Yazın tıklım tıklım olan kışın ise sakinliğine kavuşan bir mekan. Şehmus Usta'yı girer girmez tanıyor insan. Kah elinde bir süpürge yeri süpürüyor, kah elinde bir bez masaları siliyor... Gözü hep müşterilerinde, kim geliyor kim kalkıyor hep takipte... 1970'lerde İzmir'de bir tezgah başında başlayan serüven şimdilerde Bodrum'da deniz kenarı bir lokantada devam ediyor. Gelelim lezzetlere:
Midye tavanın panesi her yerde hazırlananlardan farklı, oldukça lezzetli bir kaplamaya sahipti.
Beşamelli midye, midye kabuklarının aralarına giren domates sos ve beşamel soslar ile lezzetli bir altenatif.
Kremalı midye hem göze hem mideye hitap eden bir seçim. Menü midyeden ibaret değil. Izgara kalamardan somona, karidesten ahtapota kadar uzanan bir balık ağına sahip...
Bağarası / Bitez
Kendinizi evinizin bahçesinde hissettiğiniz bir mekan. Bir sokak arası, orta boy bahçeli, bir taş ev... Kışın evin içinde yazın ise bahçesinde oturuyorsunuz. Mekan mezeleri ile ün yapmış olsa da ızgara köfteler ve etler de var.
Avokadolu elma ezmesi... İki malzemenin uyumunu yerken anlıyorsunuz. Bal kabağı, bol soğanlı ve zeytinyağlı kavrulmuş bal kabağı nefis bir meze olmuş.
Pırasa, portakal ve kayısı ile yapılan pırasa hakikaten hem lezzetli hem farklıydı. Mantı sıradandı; kızarmış yufkalar üzerine kıyma ve yoğurt sos. Çok bir esprisi yoktu açıkçası...
Kireçte kabak tatlısı... Kabak tatlısı güzeldi ama yanında ya bir kaymak ya bir top dondurma veya krema istiyordu. Bir de çay olsa fena olmazdı, ama mekan prensip olarak çay vermiyor bizden söylemesi...