İzmit
Körfezi ile Sapanca Gölü arasında, Kocaeli'ne bağlı Maşukiye'nin kuzeyinde bulunan Kartepe hafta sonunu doğa ile baş başa geçirmek isteyenler için ideal bir yer. Burada kışın yaklaşık üç ay boyunca 2.5-3 metre civarında kar bulunuyor. Ancak burası sadece kayak için değil, yazın doğa yürüyüşü ve adrenalin sporları için de ideal. Kartepe büyük kentlere yakın olduğu için ulaşımı da oldukça kolay. İstanbul'a 115 kilometre uzaklıkta. Dolayısıyla arabanızla bir buçuk saat içinde ulaşmanız mümkün. Kartepe'ye giriş ücretli. Araba ile 20 TL. İçeriye girer girmez sizi iki tane profesyonel futbol sahası karşılıyor. Hatta birçok 2. lig futbol takımı yazın burada kamp yapıyor. Kışın kayak yapıldığı için iki farklı teleferik hattı mevcut. Teleferiğe binip Kartepe'nin zirvesine çıkılabiliyor. Zirveye çıkmak kişi başı 20 TL ödemeniz gerekiyor. Zirveye çıktığınızda Sapanca ovası ayaklarınızın altına seriliyor. Adrenalin seven biri olarak teleferiğe binmek ya da doğa yürüyüşü yapmak benim için yeterli olmadı. Sapan adı verilen bir mekanizma ile kendimi gökyüzünde uçuyor gibi hissetmek istedim. Aşağıdan bakınca basit görünüyor. Hatta sıra beklerken binen insanları izliyor ve kahkaha atıyorsunuz.
BAĞIRMAK SERBEST
Sıra bana gelmişti. Halatlar kollarıma bağlandı. 3, 2, 1 diye sayıldı ve havaya fırladım. İçimden Athena'nın Arsız Gönül şarkısını mırıldanıyordum: "Ben mesela, uçarım mesela..." İtiraf ediyorum uzaktan bakıldığı gibi değilmiş. Rolleri değişmiştik. Binmeden insanların çıkardığı seslere gülen ben iken şimdi gülünen ben olmuştum. Kendimi çok özgür, uçuyor gibi hissettim. Macera yaklaşık bir dakika sürdü. Fakat indiğimde bağırdığımın hiç farkında değildim. Bağırdığımı videomu çeken kuzenim sayesinde fark ettim. Hatta videoyu izleyene kadar inanmadım. Size tavsiyem gözlerinizi kapatmamanız. Aksi takdirde o eşsiz manzaradan ve de adrenalinden mahrum kalıyorsunuz. Son olarak ceplere dikkat. Eğleneyim derken anahtarınızı ya da cüzdanınızı kaybedebilirsiniz.
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DE YAPILABİLİR
Kartepe'de günübirlik doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz. Ancak tabii ki bir rehber eşliğinde. Aksi takdirde kaybolma riski bulunuyor. Bunun için iki farklı rota var. Araçların girmesi mümkün olmadığından yürüyüş yazın Kuzuyayla'nın içinden başlıyor. Rota, amatör yürüyüşçülere uygun.