Bu kapsamda başlatılan sondaj çalışmaları sonucunda il genelinde 10 ayrı bölgede jeotermal kaynaklar tespit edildi ve ihale ile yatırımcılara devredilmeye başlandı. Kaynaklar üzerine 25 bin yatak kapasiteli termal ve sağlık tesisi kurulması planlanırken, tesislerde de 6 bin kişinin istihdam edileceği öğrenildi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından Başkent'i termal ve sağlık turizm merkezi haline getirme hedefi çerçevesindeki çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) aracılığı ile Ankara ve civarında başlatılan yoğun jeotermal (sıcaksu) arama çalışmaları kapsamında, Güdül Çağa-Çobanhamamı, Polatlı-Çağlayık, Çubuk-Özlüce, Beypazarı-Merkez, Çamlıdere-Tatlak, Ayaş Bayat-Başbereket, Kızılcahamam Gümele ve Sincan Kayı bölgelerinde sondajlar yapıldı. Aramalarda termal ve sağlık turizmi amaçlı yatırım yapılabilecek kaynaklar elde edildi. Söz konusu yerlere yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli 20 termal ve sağlık tesisi yatırımı yapılacak. Tesislerin yaklaşık yatırım maliyetinin 1 milyar doları bulması ve 6 bin kişiye doğrudan istihdam sağlaması bekleniyor.
Bu kaynaklardan Güdül Çağa-Çobanhamamı Ankara Özel İdaresi adına yapılırken, Çubuk-Özlüce, Polatlı Çağlayık, Beypazarı Merkez'de bulunan kaynaklar ihale edildi. Sondajları tamamlanan ve üretime açılan Çamlıdere-Tatlak, Ayaş Bayat-Başbereket, Kızılcahamam-Gümele, Sincan-Kayı jeotermal kaynakları ise yatırımcıya ihale usulü ile devredilecek.