Muğla'nın "Gizli doğa cenneti" olarak nitelendirilen Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu, eşsiz görünümdeki şelalesi, bitki örtüsü ve parkuru ile son yıllarda doğaseverlerin dikkatini çekiyor.
Turizm sezonunun başladığı bu günlerde Geyik Kanyonunun ziyaretçileri gelmeye başladı. Aydın'dan Geyik Kanyonuna günübirlik gezi amaçlı gelen Aydın Doğa Sporları Yürüyüş Grubu, kanyonun zorluk derecesine göre üç grup halinde Geyik Kanyonunun gezdi. Grupta yer alan Akın Sakallı, grup olarak doğa sporlarının yapıldığı bölgelere gezi düzenlediklerini belirterek, 'Geyik Kanyonu grup olarak ilgi alanımıza giren bir kanyondu. Biz gezilerimizde rehber kullanmıyoruz. Önce ön araştırmayı yapıyoruz ve ardından parkurun zorluk derecesine göre gruplara ayrılıyoruz. Geyik kanyonu gezimize 48 kişilik bir grupla katıldık. Geyik kanyonu gezisinin ilk parkuru 10.40'da başladı ve tüm parkurlar 15 gibi sona erdi. 20 kilometrelik bir parkur olması nedeniyle doğa ile iç içe bir gün geçirdik. Geyik Kanyonuna önümüzdeki yıllarda yine geleceğiz' dedi.
YOLLAR BOZUK
Aydın Doğa Sporları Yürüyüş Grubu'nun Karabörtlen köyünden sonraki yollarının da gelen yerli ve yabancı turistleri olumsuz etkilediğini belirten Sakallı, 'Bu yolların bakımdan geçirilmesi gerekiyor. Yağmur suları ve ağır tonajlı yük araçları ulaşımı olumsuz etkiliyor' dedi.
Aydın Doğa Sporları Yürüyüş Grubu'nun Geyik kanyonuna gerçekleştirdi gezide yaklaşık 2 kilometrelik parkurda Zeynep Görür, 3 kilometrelik parkurda Önder Akgün ve Hasan köle, 9 kilometrelik parkurda da Akın sakallı rehberlik yaptı.
GEYİK KANYONU
Doğaseverler ve dağcılık sporu ile ilgisi olanlar tarafından gizlenmiş bir cennet olarak bilinen Geyik Kanyonu, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü yakınlarına gizlenmiş gerçek bir tatil cenneti. Sadece tatil köyü gibi basmakalıp bir tatil istemeyip alternatif tatil arayanlar için birebir bir tatil yöresi. Mağaraların ve dik kanyonların irili ufaklı şelalelerle süslendiği Geyik Kanyonu son yıllarda fotoğrafçılık ile içli dışlı olan ziyaretçilerinde akınına uğruyor. Geyik Kanyonu'nun ismi geyiklerin geçiş yeri olduğu için verilmiş.
Yaklaşık 20 km uzunluğunda olan kanyonda yürüyüş yaparken kent hayatından uzaklaşıp doğa ile iç içe olmanın huzuru yakalanıyor. Arıcıllar köyü kanyonun başlangıç noktası olarak biliniyor. Köy halkı arıcılıkla geçimini sağlarken, bölgeyi turizm açısından tanıtmak ve gelenlere ev sahipliği yapmak gibi bir misyon üstlenmiş durumlar. Köyde keçi sütü, çeşit çeşit bal, tereyağı, çökelek, yine kendi el yapımları zeytinleri ve mangal üzerindeki semaverlerde demlenen çay eşliğinde yapılan kahvaltının ardından kanyon gezisi başlıyor. Kanyonun derinliği 600-650 metreyi buluyor.