Karadeniz'in olmazsa olmazı peynirli, kapalı ve açık kıymalı, kavurmalı, kaşarlı pide çeşitlerine hamsilisi de eklendi. Trabzon'un Ortahisar ilçesi Değirmendere mahallesinde yıllardır pidecilik yapan Abdulkadir Bektaş, sezonu olması nedeniyle müşterilerine hamsili pide ikram etmeye başladı. Müşterilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Bektaş, "Hamsileri temizleyip, kılçığını çıkarıyoruz. Hamsileri iyice arındırdıktan sonra biraz bekletiyoruz. Sonra hamurumuzu yuvarlak şekilde pide halinde açıp, içine bir sıra hamsi diziyoruz. Sonra kesilmiş bir miktar soğan ve maydanozu üzerine serdikten sonra tekrar bir sıra daha hamsi seriyor ve üzerine Trabzon tereyağını bırakıp fırına atıyoruz. Yaklaşık 270 derecedeki odun ateşi fırınımızda 15 dakika müşterilerimize sunmak üzere hazır hale geliyor" dedi.
Müşteriler ise yıllardır yöresel Trabzon pidesinin her çeşidini haftada en az 3 gün yediklerini, bu sefer hamsili pideyi denediklerini ve çok güzel bir tat olduğunu ifade ettiler.