Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, alıcı ortam su kirliliği izleme çalışmalarının su kaynakları ve su ürünleri sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kaplan, su ürünleri istihsal yerleri olan derelerde özellikle atıkların alıcı sudaki zararlı etkisinin tespiti için Mayıs ve Ekim ayları olmak üzere yılda iki kez yapıldığını söyledi.
SU KAYNAKLARI TEMİZ
Kaplan,Su ürünleri üreme ve istihsal sahası olarak ilan edilen alanların kirlilikten korunmasını hedefleyen çalışmalar kapsamında Bölge Müdürlüğüne bağlı teknik personelleri tarafından Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Akçaabat, Ortahisar, Maçka, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of olmak üzere 11 ilçede belirlenen toplam 11 su kaynağından su numuneleri alındığını kaydetti.
Belirlenen su kaynaklarında sıcaklık, oksijen, renk ve koku analizleri yerinde yapılıp alınan su numuneleri Tokat Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde kimyasal analizleri yapılmak üzere gönderildiğini belirten Kaplan,"Elde edilen analiz sonuçlarının Su Ürünleri Yönetmeliğinde yer alan parametrelere uygunluğu kontrol edilerek Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne kaydedilmektedir. İlimizdeki su kaynaklarından alınan su numunelerin analiz sonuçları, su kaynaklarımızda kirliliğin bulunmadığını gösterirken, sonuçlar bizi memnun etmiştir. Çalışmalarımız her yıl düzenli olarak devam edecektir Trabzon halkına su kaynaklarımıza gösterdikleri özen için teşekkür ederiz" dedi.