Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda iller ve okullar depremzedeler için seferber oldu. Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü de afet bölgesine desteklere başladı ve destekleri sürdürüyor.
Afet ve acil durumlar için eğitimlerini tamamlayan ve hazır bekleyen öğretmen ve personelden oluşan 25 kişilik Tokat MEB AKUB ekibi, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere depremin ilk gününde Adıyaman'a hareket etti. MEB AKUB Ekibi, Gölbaşı ilçesinde iki kardeşi enkaz altından sağ çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. 650 gönüllü öğretmen ise ihtiyaç olması halinde bölgeye intikal etmek üzere hazır bekliyor.
İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ve kurumlar depremzede vatandaşların ihtiyaçları için kolları sıvadı. Afet bölgesine gönderilmek üzere meslek liseleri, Halk Eğitim Merkezi ve Tokat Olgunlaşma Enstitüsü pek çok üretim yaptı.
AFET BÖLGESİNE KIYAFET DİKMEYE BAŞLADILAR
Tokat Halk Eğitim Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü, Köy Yaşam Merkezleri, Niksar Kırkkızlar MTAL ve Zübeyde Hanım MTAL'de afetin ikinci gününden itibaren deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere atkı, bere, eldiven, eşofman, iç çamaşırı, yorgan, uyku tulumu, battaniye ve şal dikimi başladı ve kurumlardaki tüm atölyeler açık hale getirildi.
Ayrıca Tokat Halk Eğitim Merkezi ve Yeşilırmak Havzası Hanımeli Kadın Kooperatifi tarafından deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere kuru gıda hazırlığı yapıldı.
30 BİN EKMEK ÜRETEN OKUL ÇÖLYAK HASTALARINI UNUTMADI
Tokat Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi deprem bölgesine ulaştırılmak üzere 30 bin ekmek üretti. Okulda çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olan vatandaşlar için üretilen glutensiz ekmekler de afet bölgesindeki 4 İl'e gönderildi. Hüseyin Akbaş Kapalı Spor salonundaki gönüllülerin yemek ihtiyacı da okulların pansiyonlarından karşılanıyor.
ZÜBEYDE HANIM MTAL AFETZEDELER İÇİN KAĞIT HAVLU ÜRETTİ
Öte yandan Tokat Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden deprem bölgesine gönderilen seyyar mutfak, Adıyaman Gölbaşı ilçesinde 2 bin kişiye sıcak yemek hizmeti veriyor.
Ayrıca Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde afet bölgesine gönderilmek üzere kağıt havlu üretildi.
MİSAFİRHANELERE OYUN VE ETKİNLİK ALANLARI KURULDU
Tokat Öğretmenevi'nde ve Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çevre illerden deprem bölgesine giden AFAD ekipleri ve depremzede aileler ağırlanmaya başlandı.
Depremzede öğrenciler için misafirhanelere oyun ve etkinlik sınıfları kuruldu ve öğretmenler öğrencilere psikososyal destek sağlamak için gönüllü oldu. Depremzede öğrenciler için kırtasiye desteği sağlandı ve ders çalışma ortamları oluşturuldu. Ayrıca Tokat'a misafir olarak gelen depremzede vatandaşlara rehber öğretmenler tarafından psikososyal destek sağlanıyor.
Tokat İl Millî Eğitim Müdürlüğü Psikososyal Destek Ekibi, Psikososyal Destek Sınıfı ile afet bölgesindeki öğrencilere bulundukları yerde destek olacak. Rehber öğretmenlerden oluşan 25 kişilik ekip, bu doğrultuda Malatya'da destek sınıfını kurarak depremzede çocuklar ile buluştu.
Tokat'taki imam hatip okullarında ise depremde vefat eden vatandaşlar için bin adet hatim okundu. Ayrıca Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve öğretmenler afet bölgesindeki vatandaşlar için Kızılay'a kan bağışında bulundu.
MİSAFİR EDİLEN DEPREMZEDELER ZİYARET EDİLDİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri de destek sürecinde toplantılar ve ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan ve Pansiyonlardan Sorumlu Şube Müdürü Hayrettin Tekin başkanlığında pansiyonlu okul müdür yardımcıları ile ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası alınabilecek tedbirlerle ilgili değerlendirme ve planlama toplantısı yapıldı. İl Millî Eğitim Müdür Vekili Vahap Gül, Şube Müdürleri Şirin Düzenci ve Hayrettin Tekin afet bölgesinden gelen ve Yeşilırmak MTAL Pansiyonu'nda kalan depremzedeleri ziyaret etti. Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, depremzedelerle bir araya gelerek mağdur olan vatandaşların sorun ve taleplerini dinliyor ve çözüm üretiyor.