Google, Türkiye ana sayfa logosunun yerine, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne özel tasarımlı logoya yer verdi. Logonun üzerine tıklandığında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü özel arama sonuçlarına ulaşılıyor.
Özel günler için doodle'lar hazırlayan Google, bugün de 1 Mayıs İşçi Bayramı temalı logosunu yayına aldı. ''Doodle'' olarak adlandırılan özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.
Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar.
Çok sayıda ülkede resmi tatil
İşçi Bayramı nedeniyle 1 Mayıs'ta Türkiye ile beraber çok sayıda ülkede de resmi tatil. Bu kutlamaların doğuşu ise tarihi 1856'ya dayanan ilginç bir olayla başlıyor.
Avustralya'daki işçilerin gerçekleştirdiği yürüyüş, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilham veren etkinlik olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de 1923'te resmi olarak "İşçi Bayramı" ilan edilirken, kutlamalar 1925'te yasaklandı.
İşçi Bayramı en son ne zaman tatil oldu?
Ta ki 1935 yılından itibaren "Bahar ve Çiçek Bayramı" adıyla yeniden tatil edilen bu özel gün, 1981'de yeniden yasaklandı. Son durum ise 2009'da alınan karar ile 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın resmi tatil ilan edilmesi oldu.