SALDIRILAR E-MAIL YOLUYLA GERÇEKLEŞİYOR
TrendLabs tarafından yayınlanan raporda Orta Doğu'da e-mail yoluyla gerçekleştirilen saldırıların en çok tespit edildiği ülkenin Türkiye olduğu belirtildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada sadece Türkiye'de tespit edilen saldırıların sayısının tüm Orta Doğu'da gerçekleştirenlerin 2 katına yakın olduğu vurgulandı. Özellikle .XLS ekli e-postalarla yapılan saldırıların sayısında artış gözükürken .DOCX ve .EXE uzantılı dosyaları içeren e-posta saldırılarında da bir artış kaydedildi.
TÜRKİYE SİBER SALDIRILAR KONUSUNDA ORTA DOĞU'DA İLK SIRADA
2018 boyunca her ay artan oranda tespit edilen zararlı web sitelerinin sayısında temmuz ayında gözle görülür bir düşüş oldu. Mayıs ayında 125 milyonu aşan sayı, temmuza gelindiğinde yüzde 34'lük düşüşle 83 milyon oldu. Ağırlıklı olarak ABD, Fransa ve Çin'de host edilen bu sitelerin ziyaretçileri ise yine ABD başta olmak üzere Japonya ve Tayvan'dan. Türkiye ise Orta Doğu'da yine ilk sırada yer alırken Avrupa'da da Almanya, Fransa ve İtalya'nın ardından 4. sırada.
WANNACRY HIZ KESMEDİ
Milyonlarca insanı etkileyen ve 2018'de de en çok zarar veren yazılım ailesi olan WannaCry, hızını kesmedi. WannaCry birinciliğini korurken, temmuzda 22 yeni zararlı yazılım ailesi daha belirlendi. Bir önceki aya göre zararlı yazılım ailelerinin sayısında yüzde 100'ün üzerinde artış gerçekleşti. Bu zararlı yazılımların yüzde 40'tan fazlası ise Asya kaynaklı. Bu yazılımların saldırıları ise Orta Doğu'da ağırlıklı olarak Türkiye'ye karşı gerçekleşti. Türkiye, maruz kaldığı saldırı sayısı bakımından dünyada ABD, Brezilya, Hindistan, Vietnam ve Meksika'nın ardından 6. sırada geliyor. (Hürriyet)