HTC son yıllarda önemli inişler ve çıkışlar yaşadı. Geçen sene çıkan U11 iyi bir telefondu, U11+ ise daha iyi bir telefon olarak satışa çıktı. Ancak bu yılın başlarında Tayvanlı şirket Pixel bölümünü Google'a sattı. Sanal gerçeklik gözlüğü Vive'a odaklanacağını güçlü bir şekilde ima etti. Ancak telefon pazarından kopmadı ve U12+'ı resmen tanıttı.
Telefonda 18:9 en boy oranında ve HDR 10 desteğine sahip 6 inç'lik Super LCD 6 ekran var. Ekran çözünürlüğü de Quad HD+ (2880x1440). Ekranda son dönemlerde moda olan çentik yok, ama üst ve alt tarafta biraz büyük çerçeveler var. Bununla birlikte HTC yan çerçeveleri biraz daha törpülemeyi başardı, bu yüzden telefon U11+'tan 1.99 mm daha kısa.
Bu sene HTC U12 modeli yok, sadece U12+ var. HTC'nin tek bir amiral gemisine odaklanması mantıklı geliyor.
ÇİFT KAMERAYA SAHİP
HTC U12+'a biraz daha yakından bakınca, ince farklar kendini belli ediyor. Arka tarafta (One M8'den beridir görmediğimiz) yatay hap şeklinde çift kamera var. Biri HTC'nin UltraPixel 4 teknolojisine sahip olan 12 MP'lik geniş açılı sensör. Diğeri ise 16 MP'lik telefoto sensör. Diğer çift telefonlu kameralarda olduğu gibi U12+ da optik olarak 2x yakınlaştırmaya izin veriyor. Tabii ki bokeh yeteneği de var (Fotoğraflarda arka planın bulanıklaşması olayı). Önde de çift kamera yer alıyor, her ikisi de 8 MP. Çift ön kamera selfie'lerde bokeh etkisi yapmaya izin veriyor.
HTC U12+'ta Edge Sense 2 de bulunuyor. Bilmeyenler için kısaca açıklamak gerekirse, Edge Sense telefonun çerçevelerine biraz basınç yaparak belirli işlevleri yapmayı sağlıyor. Evet, telefonu yan taraflarından biraz sıkınca mesela fotoğraf çekebiliyor veya başka bir özelliği aktif edebiliyorsunuz. Ayrıca özelleştirme imkanı da var.
HTC U12+'IN DİĞER ÖZELLİKLERİ NEDİR?
Çoğu amiral gemisinde olduğu gibi HTC U12+'ta Snapdragon 845 sistem çipi ve 6 GB RAM'le destekleniyor. 64 ve 128 GB depolama alanı seçeneklerine sahip. 2 TB'a kadar microSD kart desteği de ihmal edilmemiş. Parmak izi de kameranın altında bulunuyor. Pil değeri ise 3500 mAh.