Proje sayesinde sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik, kontrol ve operasyonlar tek bir veri tabanına kaydedilecek. Vatandaşlar ve Türkiye'nin 81 ilindeki tüm kamu sağlık kuruluşları, kişisel sağlık kayıtlarına erişebilecek.
Vatandaşlar istedikleri zaman, aldıkları tedavilerin detaylarını görebilecek ve yine kendi rızaları doğrultusunda yakınlarıyla ve istedikleri doktorlarla paylaşabilecek. Sistem tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için geliştirilen mobil uygulamayla da kullanılabilecek.
"e-Nabız?", vatandaşların sağlık kuruluşlarında alınan tüm hizmetlere detaylı bir şekilde erişebilmesinin yanı sıra, günlük, saatlik, hatta anlık olarak temel sağlık göstergelerini bizzat kendilerinin kaydedebileceği ve gerektiğinde doktoruna gösterebileceği bir özelliği barındırıyor.
Kişisel Sağlık Bilgilerimiz e-Nabız Sisteminde
Sağlık bilgilerini hatırlamak ve ilgili muhatabına aktarmadaki sıkıntıların varlığına dikkati çeken Müezzinoğlu, proje sayesinde hastanın ilaç, muayene, röntgen gibi bilgilerini yanında taşımasının mümkün olacağına vurgu yaptı.
Müezzinoğlu, bu tür teknolojik altyapıyı vatandaşa sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle devam etti.
"Bu projeyi önemsiyoruz. Çünkü artık bilim ve iletişim... Gerçekten parmağımızın ucunda olacak kadar ya da avucumuzun içinde olacak kadar çok yakın. Diğer taraftan da dünyanın diğer ucuna ulaştıracak kadar kısa ama hızlı. Hakkari'de çekilmiş radyolojik tetkikin, İstanbul'da bir hocamıza gösterilirken veya oradan konsültasyon yaparken değerlendirilebiliyor olması. Bu projenin diğer bir iddialı yönü de tamamen milli bir proje olmasıdır. Dünyanın bu alandaki en ileri projesi olması bizim için mutluluk kaynağıdır."