NASA'dan yapılan açıklamada, "Orion'un ilk denemesi için oldukça heyecanlıyız. Çünkü bu gelişme, astronotları Mars'a taşımayı hedefleyen ilk derin uzay yolculuğunda oldukça büyük bir adım" dendi. Başarılı olunması halinde, Orion'un yerden 5800 metre yükseğe çıkması bekleniyor.
NASA'nın bu girişiminin, Apollo görevlerinden bu yana düzenlediği ilk derin uzay görevi olduğu belirtiliyor.
Apollo görevinin gerçekleştirildiği 1972'den bu yana, hiçbir insan taşıyan uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu'nun bulunduğu 400 km mesafenin ötesine geçmedi.
Orion ile başlayacak olan yeni nesil derin uzay görevleri, insanlığın 40 yıldır karşılaşmadığı zorlukları da beraberinde getirecek.
Yakın mesafeli görevlerde yaşanan bir sorunda astronotların bir saat içinde güvenli bölgeye erişebilmesi mümkün. Ancak derin uzay görevlerinde böyle bir şans bulunmuyor.
Bu yüzden Orion'da basıncın yok olması halinde astronotlar kıyafetleri içinde altı gün hayatta kalabilecek ve Dünya'ya geri dönebilecek.
Ayrıca Orion radyasyona karşı en dayanıklı uzay kapsülü olarak geliştirildi.
Altı astronot taşıması için tasarlanan Orion, 3.3 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde ve 8.9 metreküp yaşanabilir alan sunuyor.
Orion kapsülünü NASA'nın sahip olduğu en büyük roket Delta IV taşıyacak. Orion ile ilk insanlı uçuşun ise 2021'de yapılması planlanıyor.