Uzun zamandır merak edilen telefonu masaya yatırdık ve tüm detaylarına kadar mercek altına aldık.
Boyutlar: 145.9 x 71.9 x 9.0 mm
Ağırlık: 161 gram
Ekran: 5.2 inç, 2560 x 1440 çözünürlük, Süper LCD 5, 564 ppi
İşlemci: 4 çekirdekli 2.2 GHz'lik Qualcomm Snapdragon 820
RAM: 4 GB
Hafıza: 32/64 GB + 2 TB'a kadar microSD kart desteği
GPU: Adreno 530
Kamera: 12 MP ana kamera + 5 MP ön kamera
Pil: Çıkarılamaz 3000 mAh
Bağlantılar: Cat 9 4.5G desteği (450 Mbps'ye kadar indirme hızı, 50 Mbps'ye kadar yükleme hızı), NFC, Bluetooth 4.2, Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz), AirPlay, Miracast, DLNA, USB Type-C
İşletim sistemi: HTC Sense + Android 6.0.1
Parmak izi okuyucu sensör: Var
Sim: Nano sim
Türkiye fiyatı: 2.999 TL
Birçok Android telefonda çok yaygın olan, aynı işleve sahip iki uygulama olur. Bir tarafta Google'ın kendi uygulaması, diğer tarafta üretici şirketin kendi uygulaması vardır. Her neyse HTC ve Google'la iş birliğine girerek, ikili uygulamaların birçoğunu kaldırmış. Örneğin HTC müzik uygulaması yok, sadece Google Play Müzik var. İki tane ayrı galeri yok. Ama ortadan kalkanlar HTC'nin kendi uygulamaları olmuş, stok Google uygulamaları temel hale gelmiş. Bu yüzden Sense'in stok Android'in pekçok unsuru aldığını belirttik.
BlinkFeed, ana ekranın solundan çıkagelen habercimiz aynen duruyor. Sosyal ağlardan Twitter, Linkedln, Google+ BlinkFeed'e ekleniyor. News Republic'te çeşitli yerli ve yabancı kaynaklar var. İlgi alanına göre haber kaynaklarını seçebilirsiniz. Ayrıca hesap açıp, makaleleri paylaşabilir ve kaydedebilir, arkadaşlarınızı takip edebilirsiniz.
Boost+ adında oldukça yararlı yeni bir uygulama var. Bu yazılımın ana işlevi telefonun önbelleğini temizlemek ve gereksiz dosyaları silmek. Bunun dışında uygulamaları kilitlemek gibi eşsiz bir yeteneği daha var. Bu durum WhatsApp mesajlarını meraklı gözlerden uzak tutmak için harika. Kilitleme kısmına tıkladığınızda uygulama listesi karşınıza geliyor ve istediğinizi seçiyorsunuz. Boost+ uzun zamandır kullanılmayan uygulamalar konusunda da uyarı yapıyor. Ayrıca pil ömrünü uzatmak için seçilen oyunları en uygun duruma getiriyor.
Yazılım kısmında diğer dikkat çekici özelliklerden biri serbest yerleşim. Hemen hemen her Android telefonda uygulamalar aynı düzende, ekran ızgarasında kalıyor. Sıkıcılıktan kurtulmak isteyenler serbest yerleşimle simgeleri, çıkartmaları ve widget'ları istedikleri yere sürükleyip, istediği şekilde düzenleyebilir. Ayrıca çıkartmalar uygulamalara bağlı. Sonuç olarak serbest yerleşim kullanıcıların kendi tarzını oluşturmasını, öznel olmasını sağlıyor.
+Yüksek performans
+Tasarımda yapılan doğru değişiklikler
+Google ile iş birliğiyle geliştirilen Android sürümü ve Sense arayüzü
+Ses kalitesi
+Piyasadaki en iyi selfie kamerası var
+Gerçekten çok kısa sürede şarj oluyor
-Lazer odaklama bazen sebepsiz yere uyarı veriyor
-Pili belki biraz daha yüksek değerde olabilirmiş