Uzun zamandır merak edilen telefonu masaya yatırdık ve tüm detaylarına kadar mercek altına aldık.
Boyutlar: 145.9 x 71.9 x 9.0 mm
Ağırlık: 161 gram
Ekran: 5.2 inç, 2560 x 1440 çözünürlük, Süper LCD 5, 564 ppi
İşlemci: 4 çekirdekli 2.2 GHz'lik Qualcomm Snapdragon 820
RAM: 4 GB
Hafıza: 32/64 GB + 2 TB'a kadar microSD kart desteği
GPU: Adreno 530
Kamera: 12 MP ana kamera + 5 MP ön kamera
Pil: Çıkarılamaz 3000 mAh
Bağlantılar: Cat 9 4.5G desteği (450 Mbps'ye kadar indirme hızı, 50 Mbps'ye kadar yükleme hızı), NFC, Bluetooth 4.2, Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz), AirPlay, Miracast, DLNA, USB Type-C
İşletim sistemi: HTC Sense + Android 6.0.1
Parmak izi okuyucu sensör: Var
Sim: Nano sim
Türkiye fiyatı: 2.999 TL
Hakkında birçok dedikodu ve sızıntı olan HTC 10 kısa süre önce düzenlenen eş zamanlı etkinliklerle birlikte tanıtılmış ve TeknoKulis ekibi olarak İstanbul'da gerçekleşen etkinliğe katılıp, telefona kısa süreli bakış atmıştık. Şimdi ise yeni yıldız gemisi elimize geçti. İnceleme merkezimizin yeni konuğu oldu.
Tasarım nasıl?
HTC 10, Tayvanlı şirketin yeni tasarım yönündeki amiral gemisi olurken, aslında halen çok tanıdık. Ön kısmı A9 gibi, arka kısım ise One M9'un arka tarafının biraz daha değiştirilmiş hali. Arka kenar kısımlardaki eğrilikle birlikte cihaz ele oturuyor. Düğmelerin konumları iyi seçilmiş, parmaklar düğmelere kolayca erişiyor. Hatta güç düğmesinin tırtıklı olması gayet yerinde.
Ses ve güç düğmeleriyle birlikte, nano sim kart çekmecesi sağ tarafta. Solda ise microSD kart yeri var. Başka telefonlarda microSD ve sim kart yeri bir arada bulunuyor, HTC ikisini bir arada kombine olarak kullanmamış.
Yüksek çözünürlüklü video için buraya tıklayın.
Şimdi gelelim HTC'nin tasarımda yaptığı asıl köklü değişikliklere. One M8'den beridir HTC'nin telefonlarında en çok eleştirilen noktalardan biri ekranın alt kısmını kesen HTC logosu ve sanal tuşlar olmuştu. Daha önceki incelemelerde bu konuya birkaç kere değindim. Şirket öndeki HTC logosunu ve alt hoparlörü kaldırmış, sanal tuşları da yok etmiş. Bunun yerine ana ekran düğmesi olarak parmak izi tarayıcı ve tarayıcının yanında fiziksel kapasitif tuşlarına yer vermiş. One M7'deki gibi diyebiliriz, ama bu kombinasyonda M7'deki tek fark tarayıcı yerine HTC logosunun olmasıydı. Parmak izi tarayıcı düğme değil, aynı One A9 ve One M9 Max'taki gibi sadece bir tarayıcı! Sonuç olarak ön kısımda yapılan doğru değişiklik, ekranın eski modellere göre daha büyük ve kullanışlı olmasını sağlıyor.
BoomSound yeniden tasarlandı, BoomSound Hi-Fi oldu. Çift yollu hoparlörlerin tasarımı değişmiş durumda. Eski büyük ızgaralı hoparlörler artık yok, önde üst tarafta ince ve küçük yapılı ızgarasıyla bir hoparlör bulunuyor. Yanında optik görüntü sabitleme özelliğe sahip ön kamera ve ayrıca sensör var. Bu hoparlör tiz sesleri veriyor. Diğer hoparlör ise en alta USB Type-C portunun yanına taşınmış. Alt hoparlör ise bas sesleri veriyor. Kulaklık girişi tepede, tam ortaya yerleştirilmiş. Kulaklık girişini altta görmeyi tercih ederdim. Arka kısımda ana kamera yine çıkıntılı. Çift tonlu LED flaşın altında, lazer odaklama var. HTC logosu ise kasanın içine gömülü değil.
+Yüksek performans
+Tasarımda yapılan doğru değişiklikler
+Google ile iş birliğiyle geliştirilen Android sürümü ve Sense arayüzü
+Ses kalitesi
+Piyasadaki en iyi selfie kamerası var
+Gerçekten çok kısa sürede şarj oluyor
-Lazer odaklama bazen sebepsiz yere uyarı veriyor
-Pili belki biraz daha yüksek değerde olabilirmiş