Welcome to the jungle we've got fun and games
Oyunun yayınlanan oynanış videolarında en çok dikkat çeken görüntüler, şüphesiz barajın patlatıldığı ve o patlarken Prophet'in kaçtığı görevdi. Evet, gerçekten öyle bir görev var ve görsellik göz okşuyor, ancak oyun genelinde bu tip fiziksel atraksiyonların fazla olduğu sahnelerde kare düşüşleri yaşanıyor, akış donuklaşıyor. Bu, rüzgarın etkisiyle sallanan otlarda bile görülebiliyor. Karakterlerin öldükten sonra garip şekillere girmesi ve yine öldükten sonra onlara hiçbir şekilde müdahale edememiz de pek iyi olmamış. Zaten fiziksel konuda baktığımızda oyunun bir hayli kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Nerede Crysis 1'deki fizikler, nerede Crysis 3'ün konsol sürümü? "Eh, sonuçta konsol sürümü bu" diyorsunuz belki de.
Türkçe dublaj demiştik
Serinin diğer oyunlarında olduğu gibi Crysis 3 de Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle oyunculara sunuluyor. Her biri profesyonel seslendirme sanatçıları tarafından seslendirilen karakterler, tüm olan biteni bir bir size aktarıyor ki aklınızda hiçbir şey kalmasın. Bu dublajı da beğenmeyeceksek, neyi beğenmeliyiz sorarım size. Dublaj konusunda ufak tefek sıkıntılar olsa da, genel olarak beğendiğimi söylemeliyim. Ortam sesleri, silah sesleri, müzikler ve özellikle ana menüde çalan tema müziği çok hoşuma gitti.
Son sözler
Finale gelirken, Crysis 3'ün iyi bir bilimkurgu FPS oyunu olduğunu söyleyebilirim ve eklerim; eğer iyi bir PC'niz varsa, bu oyunu kesinlikle PC'de oynayın. 6-8 saat civarında süren senaryo modu, önceki oyunlarda görüp duyduklarınız güzelce bağlıyor ve bir sonraki oyun için zemin hazırlıyor. Evet, Crytek de zaten daha şimdiden Crysis 4 için birçok düşünceleri olduğunu dile getirmişti.
Ha unutmadan, oyunda multiplayer modlar da bulunuyor ve NanoSuit'in nimetlerinden yararlanarak bu teknolojik ormanda en iyisi olmaya çalışıyorsunuz. Yine de oyunun asıl odak noktasının senaryo modu olduğunu belirtmekte yarar var.
İyi oyunlar.