Konuyla ilgili açıklama yapan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, "Hazine ve Maliye Bakanlığımızın banka dışı finans alanındaki büyüme stratejisi doğrultusunda sermaye piyasalarının güçlendirilmesi için öncelikli olarak, çeşitli nedenlerle sermaye piyasalarına erişim sağlayamamış şirketlere destek vermeyi hedefliyoruz. Böylece şirketlerimiz kendilerini fonlama konusunda kaynak farklılaştırması sağlayacak. Türkiye'de kurumsal yatırımcılarda milyarca liralık fon büyüklüğü var, ancak ülkemizde binlerce şirket fon sahipleri ile fon ihtiyacı duyanlar arasındaki güven eksikliği nedeniyle bu fonlara ulaşamıyor. Quick Sigorta bu noktada sisteme dahil oluyor ve ihraç edilecek menkul kıymetlere sigorta sağlayarak sermaye piyasaları üzerinden yatırımların fonlanmasını sağlıyor." dedi.
QUİCK SİGORTA ÖZEL SEKTÖR TAHVİLİ (ÖST) VE VARLIĞA DAYALI MENKUL KIYMET (VDMK) PİYASASINI HEDEFLİYOR
Quick Sigorta, 2020 yılında finansal sigortalarda pek çok yenilikçi ürüne liderlik etti. Kefalet sigortaları, fatura koruma sigortaları ve bina tamamlama sigortaları ile Quick Sigorta 2020 yılında kamu müteahhitleri, lisanslı depoculuk şirketleri, akaryakıt şirketleri, inşaat şirketleri, perakende şirketleri gibi farklı sektörlere garanti ve güvence sağlarken, ekonomiye ve yatırımlara destek olmayı sürdürdü. Finansal sigortalardaki son ürünü ÖST ve VDMK kefalet sigortası ile de sermaye piyasalarına güvence vermeye başladı. 2020 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 114 Milyar TL özel sektör borçlanma aracı ihraç edildiğini belirten Ahmet Yaşar, bunların yaklaşık %90'ının banka ve iştirakleri tarafından çıkartıldığını belirtti. Bankacılık hariç ihraç miktarının büyütülemediğini belirten Ahmet Yaşar, sermaye piyasalarına erişim sağlayamayan şirketlere destek olacaklarını ve bu şirketlerin ÖST ve VDMK ihraçları ile özel sektör borçlanma araçlarında büyüme sağlanabileceğini belirtti.
QUİCK SİGORTA 2020 YILINI 2.6 MİLYAR TL AKTİF BÜYÜKLÜK VE 650 MİLYON TL ÖZKAYNAK BÜYÜKLÜĞÜ İLE KAPATACAK
Ahmet Yaşar, Quick Sigorta'nın 2020 yıl sonunda elde edeceği 2.6 Milyar TL aktif büyüklük ve 650 Milyon TL özkaynak büyüklüğü ile hayat-dışı sigortacılık sektöründeki en büyük 10 şirket arasında yer alacağını belirtti. Amaçlarının bu büyüklüğü sermaye piyasalarına ve fon sahipleri ile fona ihtiyacı olan şirketlere kullandırmak olduğunu belirten Ahmet Yaşar, sermaye piyasalarına 2021 yılında verecekleri güvencenin talebe bağlı olarak 300 Milyon TL seviyesine ulaşabileceğini belirtti.
SİGORTA SEKTÖRÜ, SERMAYE PİYASALARINA MİLYARLARCA LİRALIK GÜVENCE SAĞLAYABİLİR
Sigorta sektörünün 2021 yılında sermaye piyasalarına yeni aktörlerin katılımının sağlanması hedefine destek olması gerektiğini belirten Ahmet Yaşar, "Biz tek başımıza 300 Milyon TL'lik sermaye piyasası aracının ihraç edilmesine kefalet vererek, daha önce piyasalara erişim sağlayamayan şirketleri sermaye piyasalarına kazandıracağız. Diğer hayat-dışı sigorta şirketleri ile bir koasürans yapısı oluşturabilirsek, sağlanacak teminat birkaç Milyar TL'yi bulabilir. Bunun için sektöre liderlik etmeye ve oluşturduğumuz bilgi birikimini sektöre kullandırmaya hazırız." dedi.