GAP'ın başkenti olarak bilinen Şanlıurfa'da salça sezonu açıldı. Kentte yemeklerinin vazgeçilmezi salçalık domatesler Güneş'te pişiriliyor. Bu yıl halde salçalık Domates 5-8 liradan satılıyor.
Kentte domates hasadının başlamasıyla salça yapmak isteyen vatandaşlar, sıkma tesislerinin yolunu tuttu. Domatesler çekildikten sonra salçalar düzlük ve damlara serip güneşte bekleterek kurutuyorlar.
Her yıl Ağustos-Eylül aylarının gelmesiyle birlikte kış hazırlıklarına başlanan kentte sezonluk salçalar güneşin altındaki yerini aldı. Ev yapımı olarak bilinen salçanın, organik olması nedeniyle Şanlıurfa'da mutfakları vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor. Salça sezonunun açılması ile birlikte Şanlıurfalı vatandaşlar pazarlarda salçalık domates arıyor. Yerli domatesler sıkma tesislerinde ya da kadınların ezmesi ile salça yapılıyor.