Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abindin Beyazgül Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, şef Ramazan Bingöl, katılımcılar ve yarışmacılar katıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından Türk Mutfağı Haftası'nda 100 çeşit yemek sunumu ve canlı performanslarda katılımcılar yaptıkları "Urfa Üzüm Yaprağından Sarma" ve "Urfa İsot Dolması" ile dereceye girmeye çalıştı.
Dereceye giren katılımcılardan birinciye 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL para ödülü verilecek.