GAP sayesinde sulu tarımın yaygınlaştığı Şanlıurfa'da ilkbahar mevsiminde ekilen, bakım ve sulamanın ardından Temmuz ayının sonlarına doğru hasat edilmeye başlanan İsot, bu yıl hasadının az olmasından dolayı fiyatıyla cep yakacak. Geçen yıl kilosu 40-60 liradan satılan pul biberin şimdilerde kilosu 180 liraya ulaştı.
Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez baharatlarından olan isotun fiyatı, hem tarla ve bahçelere dadanan yaprak kurdu hem de ürünün az yetiştirilmesinden dolayı arttı. Veriminde geçen yıla göre düşüş yaşanan kırmızıbiber geçen yıl kilosu 40-60 liradan satılan pul biberin şimdilerde kilosu 180 liraya ulaştı.
Kentte evlerin olmassa olmazı arasında yer ve Çiğ köfte, lahmacun gibi bir çok yemekte kullanılan isot bu yıl verim azlığı ve fiyat yüksekliği Şanlıurfalıları kara kara düşündürüyor.