15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Samsun Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğinde coğrafi İşaret Tescilli tadlar;
Bafra Manda Kaymaklı Lokum
Bafra Pidesi
Çarşamba Pidesi
Terme Pidesi
Yakakent Mantısı
Bafra Nokulu
Samsun Simidi
Samsun Kaz Tiridi
Çarşamba Kıvratması
Salıpazarı Kestane Balı katılımcı konuklar tarafından çok beğenildi.
Samsun Gastronomi ve Tadım etkinliği beğeni topladı
SAMSUN'UN MUTFAĞINI LEZZETLİ BULDULAR
Vali Tavlı konuklara hitaben yaptığı sunuş konuşmasında Coğrafi İşaret Tescilli tatları yanında birçok yöresel lezzetiyle Samsun mutfağınin sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten Vali Tavlı "Samsun'un doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin yanında gastronomi turizmi anlamında da önemli bir altyapıya sahip olduğunu ifade etti."
YÖRESEL LEZZETLER İKRAMI
Tadım ve Tanıtım Etkinliğinde misafirlere yöresel lezzetler Koyun Peyniri, Mantı, Pancarlı Ekmek, Salep, Nebiyan Fasulyesi, Dal Turşusu, Pıtıl, Şeker Pancarı Pekmezi, Kuşburnu Marmelatı, Acuk Ekşisi, Menemen, Fasulye Turşusu, Kıvratma, Keşkek, Fındık Ezmesi, Kestane Balı, Kestane böreği, Pekmezli Simit, Yoka Tatlısı, Baklalı Dolma, Katık Böreği, Pide, Dondurma, Nokul, Manda Kaymaklı Lokum, Manda Peyniri, Manda Yoğurdu, Manda Kaymağı, Kaz Tridi, Haluçka Çorbası, Lahana Çorbası, Tarhana Çorbası ikram edildi.