İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Börkü Uysal, özellikle de kronik hastalıkları olanların daha da dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek "Gastrit, ülser ve reflü hastalıkları olan hastalarda, özellikle asitli gıdaların yoğun alımı ve midenin aşırı doldurulması sonucunda; hazımsızlık, mide ağrısı, karın ağrısı ve reflü şikâyetlerinde artışlar görülür.
DİYABET HASTALARINDA KARBONHİDRAT KONTROLÜ ŞART
Diyabet hastalığında kan şekeri kontrolünün çok önemli olduğuna vurgu yapan Dr. Uysal, "Yeni yıl sofralarında tüketilen hamur işleri, tatlılar ve içecekler kan şekerinde dalgalanmalara yol açar. Kan şekerinin aşırı yükselmesine bağlı olarak hastalarda basit kan şekeri yüksekliğinden, şeker komasına kadar gidebilen sorunlar ortaya çıkabilir" açıklamasında bulundu.
KALP-DAMAR HASTALIKLARINI TETİKLEMEYİN
Aşırı yağlı ve tuzlu gıdalardan kaçınmak gerektiğini hatırlatan Dr. Uysal, "Aşırı tuzlu gıdalar tansiyonu yükselterek ani hipertansiyon ataklara neden olabilir. Aşırı yağlı gıdalar ise, kardiyovasküler hastalığı olanlarda damar tıkanıklığı ve kalp krizine davetiye çıkarabilir" dedi.