Agri-Vet Gıda Teknolojileri Laboratuvarı ve Probiyotik Suş Bankası Koordinatörü Doç. Dr. Beyza Hatice Ulusoy, gıda kaynaklı mikrobiyolojik hastalıkların tarih boyunca pek çok hastalığa neden olduğunu ifade ederek, "Bu sorun, günümüzde de gündemdeki yerini koruyor. Gıda güvenliğine dikkat edilmemesi zaman zaman büyük salgınlara da neden olabiliyor" dedi.
Bilinçli bireylerin nasıl gıdalar tükettiğini sorguladığını vurgulayan Doç. Dr. Ulusoy, tüketicilere cevap vermek ve gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların güvenli gıda üretimine destek olmak için titizlikle hizmet verdiklerini kaydetti. Doç. Dr. Beyza Hatice Ulusoy, "Firmalardan kendi ürünleri ile ilgili yaptığı taleplerin yanı sıra, çeşitli gıda gruplarından ve sudan dolayı hastalandığını düşünen pek çok tüketiciden de mikrobiyolojik gıda analizi talepleri alıyoruz. Bu durumlarda, gelen numunede gıda zehirlenmesine neden olabilecek bakterileri hızla tespit ederek raporluyoruz" diye konuştu.