Menengiç bitkisinin dallarındaki reçineden elde edilen sakızı bal ile karıştırıp tükettiğinde böbreklere faydalıdır. Bunun dışında yaprağı çay olarak bile kullanılmaktadır. Etki alanı ve kullanım çeşitliliği yoğun olan şifa kaynağımız menengiç bugünkü yazımızın konusudur. İyi okumalar dileriz.
Menengiç bitkisinin kendine has bir tadı vardır. Hem lezzetli hem de farklıdır. Kuruyemiş olarak da yenilebilmektedir, öğütülüp kahve halini alması ve sütle pişirilmesiyle de tüketilebilir.
Kışın düzenli tüketildiğinde üst solunum rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Solunum yollarının iyileşmesinde işe yarar. Mide ağrılarında, böbrek taşı düşürmede menengiç işe yaramaktadır.
Menengiç bitkisinin öğütülmesiyle kahve hali oluşturulur. Bu da zayıflamak isteyenlerin tükettiği kilo vermeye yarayan bir besindir. Protein bakımından zengindir ve içerisindeki E vitaminiyle tokluk hissi oluşmasına neden olur.
Menengiçte A ve C vitaminleri bulunmaktadır. Farklı formatlar almasıyla içerisindeki vitaminlerde de farklılıklar görülmektedir.