Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs tam aşıların da etkisiyle yazın yakamızı bıraktı derken, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ükemiz de dahil birçok ülkede tekrar artışa geçti. Yeni vakaların çoğu Omicron'dan türeyen yeni BA.4 ile BA.5 alt varyantları.
KAYA TUZU İLE GARGARA
Homeopati Hekimi Dr. Yegane Özcan, yaklaşık 300 yıldır Avrupa, Amerika ve Hindistan'da çok sık kullanılan alternatif tıp sistemi olan homeopatiyle, koronavirüsle nasıl savaşılacağını anlattı. Özcan, "Homeopati, sadece bir hastalıkla veya bir hastalık semptomuyla savaşmıyor, aynı zamanda çeşitli hastalıklardan muzdarip vücudun bir bütün olarak iyileşmesini sağlıyor" diye konuştu. Özcan, virüslerin ekşiyi sevmediğini ve bu ortamda yaşamadığını söyleyerek ekşi meyve ve ekşi su tüketin uyarısında bulundu. Özcan, sabah ve akşam ya da evden dışarı çıkmadan önce mutlaka kaya tuzu ya da karbonat ile ağız gargarası yapılmasını önerdi.
KISA VE KOLAY ŞİFA FORMÜLLERİ
KEKİK VE FESLEĞEN YAĞI GÜÇLÜ KORUMA SAĞLAR
Alerjik reaksiyon yoksa; okaliptüs, kekik, fesleğen gibi esansiyel (uçucu) yağları kullanın. Evden dışarı çıkmadan bu yağlardan yakanıza 1-2 damla damlatabilirsiniz ya da bir bardak kaynar suyun içine 4-5 damla bu uçucu yağlardan damlatabilirsiniz. Bu uçucu yağlar kokularıyla virüsleri öldürüyor ve çok güçlü bir koruma, tam bir antivürüs etkisi sağlıyor.
LİMON VE KİVİ TÜKETİN
Bağışıklık sisteminizin güçlenmesine katkıda bulunan, virüslerin ve bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını engelleyen C vitamini açısından zengin gıdalar (limon, kivi, misket limonu) tüketin. C vitamini açısından zengin ekşi ve kırmızı meyvelerden vişne, hem antioksidan özelliği hem de bağışıklığı güçlendirmesiyle sağlığınız için bir numara.
Kavun, bağışıklık sistemini güçlendirirken, virüslere karşı demir gibi bir gard oluşturuyor. İçeriğindeki yüksek şeker nedeniyle, şeker hastalarının aşırı tüketmemesi gereken bir meyve olan kavunu, çocuklar ve gençler yemeklerden bir saat sonra ince bir dilim şeklinde tüketebilirler.
CEVİZLİ C VİTAMİNİ DOPİNGİ
Cevizdeki C vitamini narenciyeden 50 kat daha fazladır. Kabuklu ceviz tercih edin. Cevizinizi kırın ve yiyin ya da 300 gram ceviz içi, 300 gram kuru üzüm, 3 adet limon, (kabuğuyla birlikte kullanılacak), 300 gram kuru kayısıyı blendırdan geçirin. İçerisinde 1 yemek kaşığı bal ilave edin. Sabahları aç karnına büyükler bir yemek kaşığı, çocuklar ise bir çay kaşığı tüketebilir. Düzenli kullanıldığında bu güçlü C vitamini dopingi bağışıklığınızı çok güçlendirecektir.
EKŞİMSİ SULAR TÜKETİN
Yazın sıcakların kavurduğu bu günlerde bol bol su tüketilmesini öneren Dr. Özcan, özel bir karışım önerisinde bulundu. Özcan, "Gün boyunca içeceğimiz bu suyla bağışıklığımızı çok daha güçlü bir hale getirebiliriz. Çok sıvı tükettiğimizde vücudumuz toksinlerden de kurtuluyor" diye konuştu. Ayrıca ekşimsi suların çok önemli olduğun söyleyen Özcan "Özellikle limonlu su tüketin çünkü virüsler ekşiyi sevmiyor" dedi.
BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ ÇAYLAR KEKİK ÇAYI
500 cc su
Bir yemek kaşığı kekik Ancak suda haşlamayın, demleyin. Soğuk da içilebilir. Ama günde bir su bardağını geçmemek gerekiyor.
ZENCEFİL ÇAYI
3-4 dilim taze zencefil, sıcak suda kaynatmadan 20 dakika demlenmeye bırakılır. Zencefiller yumuşadığında içine bir–iki dilim limon konulup, soğuk bir şekilde içilebilir. Zencefil boğaz yanmasını önleyip, bağışıklığınızı güçlendirecektir. Burun akıntısı ve boğaz ağrısına da iyi gelir.