Tabiatın insanlara sunduğu güzelliklerden birisi olan kantaron bitkisinin çayı sıklıkla tüketilmektedir. Güzel bir görünüme sahip olan kantaron çiçeği üzerinde bulunan delikleri sayesinde binbirdelik otu olarak da bilinir. Birçok farklı ikim türüne uyum sağlayan bu bitki Amerika'da ve Asya'da fazlası ile yetiştirilir. Dağlık alanlarda kolayca yetişen kantaron bitkisinin kabuklarından da yararlanılır. Kantaron bitkisi hakkında tüm merak ettiklerinizi yazının devamında bulabilirsiniz.
Sarı çiçekleri ile çok estetik bir görünümü olan kantaron bitkisinin çayı birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olur. En bilinen faydaları arasında şunları saymak mümkündür:
Bunların yanında endişe bozukluğu yaşayan kişiler de rahatlıkla kullanabilir.
Türkiye'de sarı kantaron bitkisinden yapılan çay fazlası ile tüketilir. Kantaron çayı nasıl demlenir sorusu oldukça merak edilir. Bu çayı yapabilmek için bitkinin tohumundan, yapraklarından ya da kabuğundan yapılabilir. Demleme usulüne göre yapılan çayda kaynatma süresine dikkat etmeniz gerekiyor. Bir miktar kuru yaprağı kaynamış suyun içerisinde atın ve bir süre demlemeye bırakın.
Doğadaki bitkilerin birçoğu insanların sağlığı açısından son derece faydalıdır. Ancak bu bitkilerin çok fazla tüketilmesi çeşitli zehirlenmelere ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle sarı kantaron çayı tansiyonu yükseltir mi şeklinde birçok soru akılları kurcalamaktadır. Bu çayı fazla tüketmek şu yan etkileri yaşamanıza neden olabilir:
Hamile ve bebek emziren kadınların da kullanımında dikkat etmesi gerekir. Sarı kantaron çayı günde kaç defa içilir sorusuna ise 4- 6 hafta boyunca günde yalnızca 1 bardak içmelisiniz. Sonra 2 hafta ara vermeli ve tekrar aynı düzende içmeye devam etmelisiniz.