Bamya çiçeği bamya bitkisinin uçlarında açan bir çiçektir. Bamya toplumumuzda sıklıkla tüketilen bir sebze olmakla beraber hem kendisi hem de uçlarında yetişen çiçekler oldukça yararlıdır. Halk arasında gülhatmi ve amber çiçeği olarak da adlandırılan bamya çiçeği Türkiye'de bulunan bir çiçek olmasının yanında anavatanı Hindistan'dır. İşte, bamya çiçeğinin faydaları…
Bamya çiçeği kurutulmuş olarak çay şeklinde tüketilebilmektedir. Her iki tüketim şeklinin de sağlığa oldukça faydaları vardır. Bamya çiçeğini çay olarak tüketmek isteyenler 1 su bardağı kaynamış suyun içerisine kurutulmuş bamya çiçeği ekleyip 5 dakika kadar demlendirerek kullanabilirler. Bamya çiçeği çayı ayrıca öğütülmüş olarak bal ile karıştırıp tüketmek mümkündür.
Bamya çiçeği çayı için öncelikle su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı bamya çiçeği eklenir ve birkaç dakika daha kaynatılır. İşlem tamamlandıktan sonra çay 5 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Ardından çay süzdürülür ve içilir. Bamya çiçeği çayını her gün tüketebilirsiniz. Çaya aroma katmak için limon, bal vb. ürünleri de çaya ekleyebilirsiniz.