Her kadın uzun, güçlü kirpiklere ve kaşlara sahip olmayı hayal eder. Göz içine kaçırmadan, kaş fırçası yardımıyla vazelin bu bölgelere uygulanabilir. Sonuç olarak daha uzun, sağlıklı kaş ve kirpiklere sahip olunabilir. Vazelin, özellikle kuru saçları nemlendirmek ve uçlardaki kırıkları iyileştirmek konusunda çok yararlıdır. Nemli saçların uç kısımlarına düzenli olarak vazelin uygulamak bu problemleri büyük ölçüde çözer. Dikkat edilmesi gereken nokta, saçların yağlanmaması için az miktarda kullanılmasıdır. Özellikle soğuk kış aylarında eller oldukça kurur, çatlar ve yaralar meydana gelir. Bu durum can acıtıcı olduğundan dolayı, günlük hayatta önemli bir sorun teşkil eder. Dışarı çıkmadan önce elinize bir miktar vazelin sürmek soğuk havaya karşı koruma sağlar.
Vazelin nemlendirir ve aynı zamanda cildi çevresel faktörlerden izole eder. Bu durum, cildin nemini kaybetmesini önler. Kuruyan cildin en büyük problemlerinden biri de pullanmadır.
Yüz, eller, kollar, dirsekler, dizler ve ayaklar sıklıkla kurur ve çatlar. Aynı şey dudaklar için de söz konusudur. Vazelin, uygulandığı bölgede yağlı ve yapış yapış bir his oluşturur. Bu durum, yemek yerken ve su içerken hoş olmayabilir. Bu nedenle akşam saatlerinde sürülmesi tavsiye edilir.
Dermatoloji uzmanları, komedojenik özelliği nedeniyle vazelinin cilde az miktarda uygulanması gerektiğine dikkat çekiyor. Petrolden yapılan bir jel olan vazelin, temelde cildin nem kaybetmeden uzun süre yumuşak ve pürüzsüz kalmasını sağlar.
Siyah noktalar ve diğer lekelerin görünümü için hiçbir etkisi yoktur. Bu yüzden yüzün her yerinde kullanmaktan kaçınılmalıdır. Özellikle de yağlı ve akneye meyilli ciltler, kullanmadan önce iki kere düşünmeli ve ölçülü olmalıdır.
Vazelin ciltte bulunan nemin, kirin ve yağın gözeneklerde birikmesine neden olabilecek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle temiz bir cilde, küçük dokunuşlarla uyguladığınızdan emin olmalısınız.
Cilt tarafından yavaşça emilir ve yatıştırıcı hissettirir. Özellikle kolay tahriş olan ve kızaran bölgelerde inanılmaz bir sonuç almayı sağlar.
Vazelin deri üzerinde su geçirmez bir tabaka oluşturur. Bu durum, dış toksinlerin girmesini engellemekle kalmaz, aynı zamanda ciltte oluşanların atılmasını da önler. Gözeneklerde biriken kir ve yağlar, kaşıntıya, tahrişe, siyah noktalara ve sivilcelere neden olur.
Ek olarak, yanıklardan hemen sonra asla vazelin kullanılmamalıdır. Bu, cilde zarar verir ve iyileşmeyi geciktirir. Çünkü yanık bölgenin serinlemesine müsaade etmeyen yoğun yapısı, sıcaklık seviyesini bir süre boyunca korur. Bu yüzden birkaç saat sonra sürülmesi gerekir.
Vazelinin yüzdeki tüylerin daha hızlı uzamasını sağladığına dair bilinen bir kanıt yoktur. Kurumuş ve cansız saçları kırılmaya karşı koruyabilir, ancak saçların hızlı bir şekilde büyümesine de bir etkisi yoktur.
Vazelin, cilt üzerinde bakteriler için bir üreme alanı yaratabilir. Hatta kıl köklerini tıkar ve sivilcelere zemin hazırlar. Bu yüzden tüylerin çoğalmasına neden olabilecek bir etkiye sahip değildir.
Temiz bir cilde uygulanmadığı takdirde vazelin, kir ve yağları derideki gözeneklerde tutar. Bununla birlikte meydana gelen dehidrasyon ve kir yüzün koyulaşmasına sebep olabilir.
Vazelinin deri tarafından tamamen emilmesi çok zaman alıcıdır. Bu süre boyunca, dış etkenler etki edebilir ve cildin koyulaşmasına neden olan bir reaksiyon oluşturabilirler.