Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde 5000 yıldır tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Daha çok Güney Kore de yetiştirilmektedir ve tüm dünyaya ihracatı yapılmaktadır. Sağlığa birçok faydası olan bu bitkinin kökleri adeta bir insanı andırıyor. Köklü bir bitki olan ginsengin, tam 6 yıl sonra hasadı yapılmaktadır. İnsan vücuduna kuvvet verir ve tüm sistemlerin çalışmasına yardımcı olmaktadır. Şifa kaynağı olan ginsengin günümüzde takviye edici ilaçların içeriğine katılarak satımı yapılmaktadır. Ayrıca çayını yaparak da tüketebilirsiniz. Ginsengin faydaları ve zararları nelerdir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Ginseng nasıl tüketilir, kırmızı ginseng kilo aldırır mı? İşte detaylar.
GİNSENGİN FAYDALARI
•Şifa kaynağı olan Ginseng adlı bitki türü güçlü antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeyi sağlıyor. Vücudu dışarıdan gelen hastalıklara karşı koruyor.
•Bu mucizevi bitki türü adaptojen bir bitki türü sayıldığından dolayı vücutta dengeleyici bir etki yaratmaktadır. Bu dengeleyici özelliği sayesinde vücudu sinir ve stresten koruyor.
•Vücutta beyin fonksiyonları da daha sağlıklı bir şekilde çalıştırmaya yarıyor. Ayrıca konsantrasyon ve unutkanlık sorunu olan kişilere yardımcı olmaktadır.
•Vitamin deposu olan bu bitki sayesinde daha zinde ve enerjik olmanıza yardımcı olur.
•Kötü kolesterol üzerinde de dengeleyici etkileri bulunmaktadır.
•Ginseng bitki türü kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
•Şifa deposu olan, etli kökleri olan bu bitki afrodizyak etkisi yaptığı da bilinmektedir. Hormonların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor.
•Kansere yakalanma riskini azaltıyor.
GİNSENGİN ZARARLARI
•Ginseng bitkisinin faydaları olduğu gibi zararları da mevcuttur. Bunlardan ilki aşırı tüketiminde uyku problemleri gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
•Gereğinden fazla tüketiminde sindirim sisteminde bazı problemler ortaya çıkabilir.
•Tansiyon ve kan şekerinde dalgalanmalar gözlemlenebilir.
•Sinirlilik durumu oluşabilir.
•Ginsengin bitkisinin çok tüketilmesi sonucu ağız kuruması oluşur.
•Baş ağrısı ve baş dönmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.
•Görmenizde bulanık ya da buğulu bir şekilde bozulmalar meydana gelebilir.
•Aşırı tüketimi sonucu burun kanaması olabilir.
•Kalp atışı ritminde yavaşlamalar gözlemlenebilir.
GİNSENG NASIL TÜKETİLİR?
•Şifa kaynağı olan bu bitki özellikle çay olarak tüketimi yapılmaktadır. Genellikle marketlerde çokça bulunur. Toz ve kök halinde satın alabilirsiniz.
•Çay dışında ayrıca çeşitli kültürlerde et ve sebze yemeklerinin içine katılarak da tüketilebilmektedir.
KIRMIZI GİNSENG KİLO ALDIRIR MI?
Her çeşit renkleri bulunan bu sağlık dostu bitkinin kırmızı rengi de mevcuttur. Kırmızı renkli olan ginseng bitkisi uzak doğuda yetiştirilmektedir. Bu şifa kaynağı olan bitki 6 senede gelişmektedir. Sadece Güney Kore Devletinde üretilmektedir. Araliaceae familyasından olan bu bitki, yabani olarak yüksek dağların eteklerinde yetişmektedir. Son yıllarda kullanım alanı bütün dünyaya yayılmıştır. Piyasada bulunan takviye edici gıdalarda daha çok kullanımı olan bu sağlık dostu olan kırmızı ginseng tüm zayıflıkları yok eder, stres ile baş eder ayrıca kilo almamam sorunu olan kişilerin bu sorununa yardım etmektedir.