Kakaonun ne kadar lezzetli olduğu herkes tarafından biliniyor. Ancak, bu güzel tadının yanı sıra insan vücudu için birçok yararlı bileşenler içeren kakaonun faydaları saymakla bitmiyor. Bilimsel adı Theobroma cacao olan kakao ağacı ebegümecigiller familyasından gelmektedir. Dört ile sekiz metre boylarında olan kakao bitkisi, Güney Amerika, Batı Afrika gibi tropikal iklimlerde yetişiyor. Mineral bakımından da zengin olan kakaoda hangi vitaminler var? Hangi özellikleri iyi geliyor? İşte, kakaoya dair tüm detaylar.
Kakaonun kullanım alanının oldukça geniş olduğundan bahsetmiştik. Kakao içten birçok yarar sağladığı gibi dıştan kullanıldığında da faydalı bir ürün haline geliyor. Kozmetik alanında da kendisine sıkça yer verilen kakao ile cilt bakım rutinini tamamlamak hem eğlenceli hem de oldukça yararlıdır.
Kakao ile doğal yağlar, deniz tuzu gibi ürünleri karıştırarak çok güzel peeling ve bakım maskeleri yapabilirsiniz. Ayrıca, kakao yağını tek başına bile kullanabilir, nemlendirici veya losyon olarak cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Bunun yanı sıra içeriğinde kakao bulunduran kozmetik ürünlerinin cilt bakımında etkisini arttırdığı biliniyor.
Kakao kullanım alanı oldukça geniş olan bir bitkidir. Kakao tozunun su ya da süt içerisine katılarak içilmesi en yaygın tüketim biçimidir. Kakaoyu özellikle sütlü tatlılar olmak üzere tüm tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca, kakao ve yulaf lapasını karıştırarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün oluşturabilirsiniz.
Ham kakao ile ev konforunda şekersiz sağlıklı çikolatalar ve kuru meyve, bal ile birleştirilerek enerji bar yapmak mümkündür. Kakaonun günde bir yemek kaşığı kadar tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından söyleniyor. Son olarak kakao içerisinde bir miktar kafein barındırdığı için genellikle gündüz saatlerinde tüketilmesi öneriliyor.