Çin Vuhan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, fındık yemenin daha düşük kronik böbrek hastalığı insidansı ile ilişkili olduğunu ortaya koydu. Tıp alanında yayınlar yapan Medical Express internet sitesine göre çalışmanın başyazarı Kuçho Vang ve meslektaşları, fındık tüketimi ile kronik böbrek hastalığına bağlı ölüm prevalansı arasındaki ilişkiyi değerlendirmek için 20 yaş ve üstü 6 bin 72 ABD'li yetişkinin verilerini kullandı. Araştırmacılar haftada bir ila altı kez fındık yiyenlerdeki farklılıkları gözlemledi. Kronik böbrek hastalığı olmayan grupta daha yüksek fındık tüketiminin, başta kardiyovasküler sebepli olmak üzere ölüm oranlarının düşüklüğüyle önemli ölçüde ilişkili olduğunu ortaya koydular. Ayrıca kronik böbrek hastalığı olanlarda haftada bir ila altı kez kuruyemiş yemek ile tüm nedenlere bağlı ölüm sebepleri arasında önemli oranda ilişki olduğunu tespit ettiler. Ölüm tehlikesi oranındaki farkın yüzde 0.63 olduğunu buldular.