Günümüzde kan gruplarına göre beslenme teorileri bulunmaktadır. Tam olarak kanıtlanmış olmasa da oldukça sık kullanılan beslenme listeleri bulunur. Ayrıca her kan grubunun yatkın olduğu bazı hastalıklar veya bazı avantajlı olduğu durumlar olabilmektedir. Bunlara bakarak da her B kan grubuna göre beslenme listesi ve özellikleri oluşturulmuştur.
Kan grubu özelliklerini incelediğimizde, her kan grubunun belirli şeylere yatkın olduğu veya bazı durumlara karşı tolerans gösterdiği görülmektedir. Bu bağlamda b kan grubu özellikleri de vardır.
Ayrıca kan gurubu özelliklerini Rh faktörü pek etkilememektedir. Bu nedenle genel olarak b kan grubu özelliklerinden bahsetmek daha doğrudur. Öncelikle B kan grubu özelliklerinden en önemlisi bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerden oluşmasıdır. Bunun yanında B kan grubuna sahip kişiler, sindirim sistemi açısından toleranslı olmaktadır.
Bunların hepsi günümüzde teori olarak görülse de birçok kişi tarafından kabul edilmektedir. B kan grubunun bazı duyarlı olduğu hastalıklar da bulunmaktadır. Bunları incelediğimizde; karşımıza multipl skleroz, lupus, kronik yorgunluk gibi bazı otoimmün bozukluklar karşımıza çıkmaktadır.
B kan grubunun belirli özelliklerinden yukarıda bahsetmiştik. Burada ise b negatif kan grubu beslenme özelliklerinden bahsedeceğiz. Fakat yukarıda da dediğimiz gibi Bu tarz özelliklerde Rh faktörünün bir etkisi bulunmamaktadır.
Öncelikle beslenme ve spor açısından incelediğimizde; B kan grubuna et, süt ürünleri, deniz ürünleri, meyve ve tahıllar olmak üzere çok çeşitli bir diyet ve buna bağlı olarak orta düzey fiziksel egzersiz yeterli olacaktır.
Kilo vermek isteyenler için ise özellikle yumurta, yeşil sebzeler, karaciğer ve meyan kökü çayı tüketilmesi önerilmektedir. Bunun yanında tavuk, mısır, mercimek, susam, yer fıstığı, domates ve buğdaydan uzak durulması gerektiği de söylenmektedir. Buna göre B kan grubu beslenme özelliklerini daha detaylı bir şekilde şöyle inceleyebiliriz:
Yukarıda, B kan grubunun yemesinde bir sakınca bulunmayan yiyecek ve içeceklerden bahsettik. Bunun yanında B kan grubu: Tavuk, bazı deniz ürünleri, dondurma, Amerikan peyniri, kaju, fıstık, tahin, susam, mısır yağı, kanola yağı, mercimek, buğday, mısır nişastası ve şurubu, nar, Hindistan cevizi, likör, maden suyu ve gazlı içecekleri pek fazla tüketmemesi gerekir.