AB kan grubuna sahip olan kişiler nasıl besleneceğini merak etmektedir. Bu bağlamda bazı beslenme listeleri oluşturulmuştur. Bunun yanında tüketmemesi gereken besinler de tespit edilmiştir. Ayrıca AB kan grubunun beslenme listesi A ve B kan gruplarının karışımıyla oluşmuştur. Bu nedenle AB kan grubu yarı vejetaryen olarak adlandırılmıştır.
Kan gruplarını anneden ve babadan gelen genler belirlemektedir. Bu kalıtım sisteminde bazı baskın ve çekinik genler bulunmaktadır. Bu bağlamda A ve B baskın özellik gösterirken 0 kan grubu ise çekinik özellik gösterir. Bunun yanında AB kan grubu ise eş baskın özellik gösterir.
Rh faktörü adı verilen bir kalıtım sistemi de bulunmaktadır. Burada ise Rh antijeninin varlığına göre pozitif veya negatif olmaktadır. Kan grubu özelliklerini Rh faktörü pek etkilememektedir.
AB kan grubu özellikleri biyolojik olarak karmaşık bir yapıya sahitir. Bunun nedeni A ve B kan grubu özelliklerinin karışımını içermesidir. Bu nedenle egzersiz ve diyet yaparken A ve B kan grubunun belirli özellikleri uygulanır. Özellikle et tüketimi sınırlıdır.
Kilo vermek isteyen AB kan grubuna sahip kişiler; deniz ürünleri, yeşil sebzeler ve yosun tüketmeleri gereklidir. Ancak mısır, karabuğday, tavuk ve barbun fasulyeden de uzak durması gereklidir.
AB kan grubunun belirli özelliklerinden yukarıda bahsetmiştik. Burada ise AB pozitif kan grubu beslenme özelliklerinden bahsedeceğiz. Fakat yukarıda da dediğimiz gibi Bu tarz özelliklerde Rh faktörünün bir etkisi bulunmamaktadır.
Öncelikle beslenme ve spor açısından incelediğimizde, AB kan grubu daha çok A ve B kan grupları için önerilen egzersizleri ve diyetleri uygulaması gerektiği görülmüştür. Bunun yanında et tüketimi AB kan grubu için sınırlıdır.
Özellikle tavuk, mısır ve karabuğday gibi besinlerden de uzak durulması gerekmektedir. Buna göre AB kan grubu için diyet listesi şöyledir:
Yukarıda, AB kan grubunun yemesinde bir sakınca bulunmayan yiyecek ve içeceklerden bahsettik. Bunun yanında AB kan grubu: Domuz pastırması, dana, domuz, geyik ve sığır eti, tavuk, ördek, kaz, Amerikan peyniri, tereyağı, yağlı süt, haşhaş tohumları, kabak çekirdeği, susam taneleri, barbunya fasulye, demirhindi fasulyesi, enginar, avokado, mısır, lima fasulyesi, yeşil dolmalık biber, muz, Hindistan cevizi, mango, portakal, hurma, yenibahar, badem ekstraktı, anason, malt pek fazla tüketmemesi gerekir.