Sağlık Bakanlığının teknolojiyi kullanarak başlattığı e-muayene sistemi hayata geçirildi. Doktorlar ile hastaları mutlu eden e-muayene ile ilgili Seyrantepe Hamidiye Etfal hastanesinde Aile hekimi Dr Beray Gelmez Taş hastasıyla e-muayene sistemiyle tansiyon hastası bir vatandaş ile görüşüp muayenesini yaptı.
Dr. Beray Gelmez Taş, "Bu e-muayene sistemi ile özellikle takipli hastanın, tanısı koyulmuş ve takibi alınan hastaların çok fayda göreceğini düşünüyoruz Hastalarla online görüşme 182'den randevu alınarak sağlanacak. Online randevu diye belirtilerek bağlantı sağlanıyor. Vatandaşın kayıtlı olan cep telefonuna bir link geliyor. Ve bu link üzerinden bağlantı sağlanıyor. İnsanlar hasta olduklarında şüphelendikleri belirtilerle ilgili internette aramak yerine Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulaması ile uzaktan muayene tercih edilebiliniyor. Artık isteyen herkes çevrimiçi şekilde doktora görünebilecek. Gözlem ve takibin yüz yüze olmasını gerektirmeyen durumlarda doktorlar e-muayene yapıp e-reçete ve e-rapor yazabilecek. Tansiyon hastası ile yapılan e-muayene sonrasında kan tahlili için hastaneye gelmesini istiyoruz. Tüm devlet hastanelerinde uzaktan muayene ve tedavi dönemi başladı. Ve hem doktorlar hem de hastalar için çok faydalı oldu.
Şişli Hamidiye etfal Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, e-muayene sisteminin devlet hastanelerindeki yığılma ve kalabalıktan kurtaracağını belirterek, " E-muayene sistemi ile poliklinikler ve hastaneler böylece kalabalıktan kurtulacaklar ve insanlar danışmak istediklerini, muayene olmak istediklerini bu sistemle rahatlıkla muayene olabilecekler. Diyabet hastaları için daha kolay ve rahat olacak. Çocuklu hastalar hastaneye gelmeden muayenelerini olacak hastaneye gitmelerine gerek kalmayacak.
Prof. Dr. Özgür Yiğit
DOKTORLAR BU YÖNTEMLE, SADECE YURT İÇİNDE DEĞİL, DÜNYANIN HER NOKTRASINDAN HASTA BAKABİLECEK
Doç Dr. Güzin Zeren Öztürk , "E-muayene ile öncesinde yapması gereken tansiyon değerlerini ve belgelerini önerip onlara bize gelmesini istiyoruz. Geldiğinde yanında şu yoktu. Bu yoktu gibi şeyi de engellemiş oluyor. O açıdan da pratik oluyor. Bu sistemle sadece yurt genelinde değil dünyanın her noktasında hastaya bakılabilinir. Doktorun ve hastanın hayatına kolaylık sağlıyor" dedi.