Güzellik için önemli olan günlük bakım dendiğinde direkt akıllara gliserin gelebilir. Cilt sağlığı için faydalı olduğunu bildiğimiz ancak hangi artıları sağladığını bilmediğimiz gliserin doğal ya da sentez bir bileşim olarak karşınıza çıkabilir. Doğal gliserin hayvansal ve bitkisel yağlardan elde edilirken sentez gliserin klor, petrol gibi maddelerden elde edilir. 18.yüzyıldan bu yana güzelliğin önemli bir etkeni olarak görülen gliserinin cilde faydaları ve çok daha fazlasını bir araya derledik.
Nem tutucu özelliğiyle dikkat çeken gliserin yüz ve saç bakımında fayda sağlayan oldukça güçlü bir bileşendir. Piyasada bulunan çoğu ürünün içeriğinde bol miktarda bulunan ve özellikle de ürün içeriklerinde olup olmadığı kontrol edilmesi gereken gliserinin en dikkat çeken faydaları şunlardır:
Cilt dönem dönem doğal nemini kaybedebilir. Özellikle de hava koşullarının zorlaştığı kış aylarında kuruyan, çatlayan, pullanma yapan bir cildiniz varsa mutlaka gliserin kullanmanız gerekir. Bu sayede cilde ihtiyaç duyduğu nem miktarını yeniden kazandırabilirsiniz.
Gün içerisinde cilt gözenekleri farklı sebeplerden dolayı tıkanabilir. Düzenli olarak bu gözeneklerin temizlenmesi ve içerisindeki yağ, kir birikintilerinden arındırılması gerekir. Ram da bu konuda devreye girebilen toz gliserin özellikle gül suyu ile birlikte kullanılırsa cildin arınmasını sağlar.
Yüksek su tutuculuğuyla bilinen gliserin pek çok nemlendiricinin de ana malzemesidir. Gerekli nemi cilde sağlayan ve bu nem sayesinde cildi besleyen en önemli maddelerden biridir. Yüz maskeleriyle birlikte haftalık bakımınızda gliserinden faydalanabilirsiniz.
Her yaş grubundan insanın en büyük cilt sorunlarından biri zamansız olarak ortaya çıkan lekelerdir. Farklı sebepler ortaya çıkan ve kendiliğinden kaybolmayan bu lekeler için gliserinden destek alabilirsiniz. Özellikle lekelerin bulunduğu alanlara daha sık uygulamanız gerekir. Düzenli uygulanan gliserin cilt lekelerine iyi gelir.
Sivilce ve akne tedavisinde başaralı sonuçları olduğu gözlenen gliserin düzenli bir şekilde kullanılırsa bu sorunların ortadan kalkmasını sağlar. Aynı zamanda cilt kurutan bir ürün olmadığı için diğer maskelerden daha etkili olarak sivilcelerle savaşır.
Toz gliserin, yumurta akı ve bal karışımıyla hazırlanan cilt maskeleri yaşlanma etkilerinin önüne geçer. Cildin ihtiyaç duyduğu besinleri bir arada sunan bu karışım sayesinde ince çizgilerinizi görünmez kılabilirsiniz.
Özellikle yaz aylarında pek çok kadının canını sıkan çatlak topuklara gliserin uygulamak çatlakların iyileşmesini sağlar. Düzenli olarak bakım maskesi şeklinde kullanabileceğiniz gliserin bu esnada topuk taşıyla birlikte kullanılırsa etkisi iki katına çıkacaktır.
Krem, şampuan, tonik, makyaj malzemeleri ve daha pek çok ürünün içeriğinde gliserin bulunur. Her ne kadar bu ürünleri kullanmak faydalı olsa da güzellik uzmanları gliserini saf halde kullanmanızı öneriyor. Aktarlardan, eczanelerden ya da organik ürün satan yerlerden toz halinde alabileceğiniz bu gliserin cilt bakımında kullanılabilir.
Direkt saf haliyle gliserin yüze sürülür mü diye düşünebilirsiniz. Ancak bu bileşen toz halde size geldiği için içerisine gül suyu, bakım yağı gibi çeşitli ek malzemeler koyularak maske haline getirilebilir. Gliserinin maske ya da bakım spreyi olarak kullanılmasında en çok tercih edilen ek maddeler; aloe vera, limon suyu, gül suyu, bal, yumurta, badem yağı vb.
Yüz temizliği ve bakımında olumlu etkileri olan gliserini saf haliyle göz çevresine sürmek istiyorsanız dikkat etmenizde fayda var. Keza cildin en hassas alanı olan bu göz altları hassas yapısıyla dikkat çeker. Üstelik bir de alerjik reaksiyonlara ani tepki veren bir cildiniz varsa kullanmadan önce mutlaka güzellik uzmanınıza danışmalısınız.