2 farklı türü bulunan ve birinin elma ile yakından uzaktan hiç alakası olmayan ancak elma yağı olarak anılan şifa deposu yağ çeşidi sayesinde özellikle cildinizde inanılmaz değişimlere imza atabilirsiniz. Aktarlardan ya da internet sitelerinden kolayca temin edebileceğiniz her 2 elma yağının tüm faydalarına ve kullanım alanlarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Elma yağı denildiğinde direkt elmadan hazırlanan doğal bir yağ aklınıza gelebilir lakin bu yağ adaçayından hazırlanmaktadır. Neden o isimle anıldığına geldiğimizde ise adaçayının üzerinde yer alan tohumların elmaya benzetilmesinden kaynaklanır.
Adaçayının damıtılması sonucunda elde edilen bu yağa acı elma yağı denir. Elma soğuk sıkıma alınır ve yağı elde edilirse buna da tatlı elma yağı denir. Her ikisi de şifa deposu olan bu yağlar için hangi konularda faydalanılır, listeleyelim.
Farklı rahatsızlıklara iyi gelen elma yağı genellikle masaj yoluyla kullanılır. Ancak bazı durumlarda ağızdan alınmasında da sakınca yoktur. Ancak ağızdan alım yapılacaksa bu özel yağı mutlaka su ile seyreltmeniz gerekir. Elma yağının en yaygın kullanımları şu şekildedir:
Gaz sancısı için elma yağı kullanmak istiyorsanız ve özellikle kullanmak istediğiniz kişi bebeğiniz ise öncelikle doktorunuzdan onay almanız gerekir. Keza alerjik bir reaksiyon oluşum riski yüksektir. Bebeğiniz için onay aldıktan sonra bir miktar su ile seyreltilen acı elma yağını gaz çıkarmak için bebeğinizin vücuduna masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Günlük bakımlarda tercih edilebilen elma yağı yüze ve saça sürülürken bir fincan suya bir damla yağ şeklinde harmanlanır. İyice karıştırılan yağ pamuk yardımıyla cilde sürülür. Saç için köklere masaj yaparak uygulanabilir.
Elma yağı mide rahatsızlıkları için sadece yetişkinlerde içilerek kullanılır. Bebekler ve hamile olan kişilerin içmesi sağlıklı değildir. Eğer yine de kullanmak isterseniz ilk olarak doktorunuzdan onay almanız gerekir. Bağışıklık sistemine de iyi gelen elma yağı soğuk algınlığında semptomları hafifletmek için suyla seyreltilerek içilebilir.